Ben je toe aan een nieuwe eettafel, maar weet je nog niet precies welke vorm het beste bij je interieur past? Overweeg dan eens een ronde eettafel! Deze vorm heeft namelijk een aantal voordelen die een rechthoekige variant niet heeft. In dit artikel bespreken we waarom ronde eettafels zo’n goede keuze zijn voor de eetkamer of open keuken.

Meer ruimte en flexibiliteit

Een eettafel met ronde vorm is veel flexibeler in gebruik dan een rechthoekige tafel. Doordat de tafel geen scherpe hoeken heeft, kan het vaak beter in kleine ruimtes worden geplaatst zonder dat het te ‘zwaar’ oogt. Er blijft voldoende loopruimte vrij en het geheel oogt luchtiger. Bovendien kunnen er gemakkelijk extra stoelen worden toegevoegd als je gasten hebt, omdat je bij een ronde vorm niet vast zit aan een standaard opstelling. Zelfs met een oneven aantal stoelen eromheen ziet het er nog steeds stijlvol uit.

Gezellig en sociaal tafelen

Een ronde eettafel zorgt voor een gezellige sfeer. Omdat iedereen aan de tafel met z’n gezicht naar elkaar toe gericht zit, wordt het een stuk makkelijker om een gesprek te voeren. Ook handig als er een bordspelletje wordt gespeeld of er kleine hapjes in het midden van de tafel staan! Door de gelijkwaardige setting wordt iedereen erbij betrokken en kun je overal bij.

Veilig en kindvriendelijk

Heb je jonge kinderen in huis of regelmatig kleinkinderen over de vloer? Dan is een ronde eettafel ook een veilige keuze. Zonder scherpe hoeken hoef je je minder zorgen te maken over ongelukjes. Ook zijn lelijke tafelhoekbeschermers overbodig. Je hoeft dus niet meer in te leveren op stijl om de eethoek kidsproof te maken.

Diverse stijlopties

Door de populariteit zijn ronde eettafels verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen en materialen. Je kunt altijd een leuke variant vinden die past bij jouw interieur. Goede tip: kijk niet alleen naar de standaard modellen, maar verdiep je ook in de mogelijkheden van maatwerk. Op maat gemaakte tafels worden helemaal afgestemd op jouw wensen. Je bepaalt het formaat, materiaal, de kleur en de algehele look. In plaats van een rond tafelblad kun je bijvoorbeeld ook een groter ovaal blad overwegen.

Styling tips voor ronde tafels

Ronde tafels bieden veel mogelijkheden voor een stijlvolle inrichting. Het is het aller mooiste om te combineren met één grote hanglamp. Zo leg je nog meer nadruk op het tafelblad. Daarnaast kun je een rond vloerkleed toevoegen om de zachte vorm te accentueren. Hou je wel van een creatieve touch? Schaf dan eetkamerstoelen aan in verschillende kleuren voor een speels effect.