De lente is in aantocht, dat betekent dat je ook weer mag genieten in de tuin. Maar voordat dat mogelijk is, dien je wel de juiste voorbereidingen te treffen. Hier vind je enkele tips om alvast mee aan de slag te gaan.

Het gazon voorbereiden

Wanneer je gras in je tuin hebt, kan je deze het beste voorbereiden op de warme en droge periodes. Zorg ervoor dat je kale stukken weer opvult met zaden en kijk ook of er niet mos groeit, dit maakt het groeien van gras namelijk lastiger. Maai ook regelmatig het gras voor een nette uitstraling.

Planten en bloemen onderhouden

Planten en bloemen komen weer in de bloei, wat natuurlijk zorgt voor een mooi tafereel. Knip wel de planten mooi op maat zodat het niet lukt alsof je in een jungle leeft. Een nette tuin zorgt voor een goede uitstraling. Gebruik eventueel extra voeding zoals mest voor de bodem zodat (nieuwe) planten goed kunnen groeien.

Onkruid verwijderen en voorkomen

Wanneer je de tuin gaat aanpakken, is waarschijnlijk de grootste ergernis die je tegenkomt het onkruid wat flink is gegroeid. Je kunt dit elke keer opnieuw verwijderen, maar je kunt er ook voor kiezen om de grond te voorzien van een afdekking. Houtsnippers kunnen bijvoorbeeld een goede manier zijn onkruid flink te verminderen.

De tegels aanpakken

Ook de tegels kunnen na een periode van regen waarschijnlijk een beurt gebruiken in de tuin. Wanneer deze zijn aangetast door groene aanslag kan je aan de slag met een hogedrukreiniger om weer een frisse uitstraling te hebben. Als je niet in het bezit bent van een reiniger kan je ook aan de slag met speciale aanslagreiniger en een bezem.

De tuin aankleden met stoere tuinmeubels

Een tuin is niet compleet zonder meubels waar je heerlijk op kunt genieten. Kies voor een robuuste tuinset die goed bestemd is tegen diverse weersomstandigheden. Zo heb je een sfeervolle uitstraling en kan je met je familie en vrienden gezellige momenten beleven in de tuin. Kijk naar de diverse tuinsets van tuinmeubelen.nl, wie weet vind jij een design wat helemaal bij jouw tuin past.