Heb je een industriele hanglamp gekocht en wil je deze zo snel mogelijk in huis ophangen? Dan is het goed om te weten hoe je dit precies moet doen. Volg je de stappen in dit artikel, dan kun je jouw industriele hanglamp zo snel mogelijk op de juiste manier ophangen.

Stap 1: schakel de stroom uit

Voor je jouw hanglamp ophangt, schakel je de stroom uit. Doe je dit niet, dan kun je een flinke schok krijgen tijdens het ophangen van de lamp. Met een spanningzoeker controleer je of de stroom inderdaad uitgeschakeld is.

Stap 2: monteer de hanglamp

Om jouw hanglamp op te hangen, bevestig je eerst de ophangbeugel aan het plafond. Aan deze beugel komt de lamp te hangen. Je gebruik teen kroonsteentje of meegeleverde aansluitset om de draden uit het plafond aan te sluiten op de lamp. Zitten de draden vast, dan maak je de lamp vast aan de beugel aan het plafond.

Stap 3: kort de lamp eventueel in

Is jouw hanglamp iets te lang? Dan kun je de draad inkorten. Pas als je dit hebt gedaan, zet je de lichtbron op de lamp. Heb je een lamp met losse kap, dan schroef je de kap weer vast.

Stap 4: test de lamp

Heb je bovenstaande drie stappen doorlopen? Dan kun je de lamp testen. Dit doe je door de stroom weer aan te sluiten en vervolgens de lamp aan te zetten. Doet de lamp het niet? Dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan bij het koppelen van de draden uit het plafond. Herhaal stap 2 om de lamp dit keer wel goed aan te sluiten. Doet de lamp het wel, dan ben je klaar.

Industriele lampen ophangen: 3 extra tips

Heb je nog nooit zelf een hanglamp opgehangen? Dan kan het lastig zijn om dit voor het eerst te doen. Speciaal voor de leken op het gebied van hanglamp ophangen, geven we nog drie algemene tips om industriele lampen op de juiste manier op te hangen.

  • Tip 1: bekijk een instructievideo. Als je echt geen idee hebt hoe je een hanglamp op moet hangen, kun je een instructievideo kijken. Op een instructievideo kun je precies zien wat je moet doen om de lamp op te hangen. Nu hoef je dit alleen nog na te doen.
  • Tip 2: werk rustig. Zeker als je geen ervaring hebt met het ophangen van een hanglamp, kun je beter wat rustiger te werk gaan. Alleen als je rustig werkt, kun je goed zien wat je doet.
  • Tip 3: vraag om hulp. Het ophangen van een hanglamp is lastig om in je eentje te doen. Vraag iemand om je te helpen, bijvoorbeeld door de lamp vast te houden als jij de draden bevestigt.