Goed slapen is belangrijk voor iedereen. Soms wordt dit nog weleens onderschat, maar als je te weinig slaapt, kom je jezelf zeker een keer tegen. Je lichaam laat immers niet met zich sollen. En het spreekt voor zich dat ergens anders goed slapen minstens zo belangrijk is als goed slapen in je eigen bed. Dus ook als je ergens een groot project hebt draaien waar mensen overnachten of je niet al te dure slaapplekken wil creëren, is een metalen stapelbed een prima keuze!

Dag- en nachtwerk

Stel: je bent aannemer of projectleider van een groot project. Werknemers komen van heinde en verre naar deze nieuwe werkplek vanwege hun specifieke kwaliteiten. Zeker de mensen die op relatief grote afstand wonen, laat je niet dagelijks op en neer rijden. Maar ze allemaal in een hotel laten overnachten is ook al zoiets. Soms zijn er niet eens aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden binnen handbereik. Een paar nette ruimtes inrichten als slaapvertrek is dan een goede optie. En met elk metalen stapelbed creëer je meteen voor twee mensen een prima slaapplek.

Privacy

Natuurlijk geef je je mensen ook privacy. Als ze met meer mensen in één slaapvertrek overnachten, kan een mobiele scheidingswand al heel goed werken. En jouw personeel is ook mans genoeg om zelf afspraken te maken, bijvoorbeeld over het gebruik van de badkamer en over slaaptijden. Denk je echt mee, dan laat je mensen met een overeenkomend slaapritme in één ruimte slapen.

Festivals

Maar wat te denken van festivals waar vaak dag en nacht wordt gewerkt en arbeiders ook hun rust moeten kunnen pakken? Dit zijn stuk voor stuk werknemers die van wanten weten. In een x aantal uren moet een compleet festivalterrein worden opgezet en ingericht. En na afloop moet alles weer zo snel mogelijk worden afgebouwd en afgevoerd. Tijd is zeker hier geld. Deze aanpakkers zullen ’s avonds zo moe zijn dat ze in bijna elk bed goed slapen. Een metalen stapelbed met een goed matras is voor hen zeker een uitkomst! Goed uitgerust worden ze wakker en kunnen ze na een goed ontbijt meteen weer aan de slag.

Tijdelijke slaapplek of opvang

Een metalen stapelbed is eigenlijk een uitstekende oplossing voor tijdelijke slaapplekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan situaties waarin mensen in een gemeente plotsklaps moeten worden opgevangen omdat er iets is gebeurd in hun wijk, zoals een brand over overstroming. Denk ook aan mensen van elders die na een lange reis eindelijk weer eens in een bed willen slapen na overnachtingen in bossen, weilanden, op het strand et cetera. Het voordeel van een metalen stapelbed is ook dat het weinig ruimte in beslag neemt. Twee mensen slapen op de vierkante meters waar normaal gesproken één persoon slaapt. Zeker in geval van ruimtetekort (en waar speelt dat niet?) zijn metalen stapelbedden een zeer goed alternatief.