We zijn het er wellicht allemaal over eens dat energieprijzen een enorme hap uit ons budget wegnemen, maar vaak zijn we er ons niet genoeg bewust van dat we door enkele simpele ingrepen hierop een flink stuk kunnen besparen. Hieronder leggen we je uit hoe je dit eenvoudig kan doen.

Enkele simpele ingrepen

Energie besparen hoeft niet eens veel tijd en werk te kosten. Denk bijvoorbeeld al maar aan het plaatsen van tochtstrips aan deuren en ramen. Voor een klein bedrag kan je deze reeds in de doe het zelf zaak vinden en het zal je verwonderen hoeveel je dit kan opleveren.

Besparen bij isolatie

Door het voorzien in goede isolatie kan je vermijden dat je voor overdreven stookkosten komt te staan. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte minder snel de weg naar buiten kan vinden waardoor je de thermostaat gerust enkele graden lager kan zetten en toch een aangename warmte blijft behouden. Bovendien wordt hiermee ook de koude van buitenaf tegengehouden waardoor bij het afzetten van de verwarming de warmte nog een lange tijd in je woning aanwezig blijft. Denk maar eens wat het je kan besparen als je elke dag een uur voor het vertrekken, een uur voor het slapengaan,… de verwarming reeds kan afzetten.Bij het besparen bij isolatie denken we aan isolatie van daken, buitenmuren en zelfs vloeren.

Dubbel glas

Ook het plaatsen van dubbel glas zal je een aanzienlijke besparing opleveren. Enkel glas laat immers enorm veel koude door en zorgt er ook voor dat de opgewekte warmte sneller verloren zal gaan. Ook hierdoor kan je je verwarming enkele graden lager zetten wat uiteraard een besparing zal opleveren.

Ga bewust om met energie

Veel mensen staan er niet bij stil hoeveel energie en dagelijks verkwist wordt door er niet bewust mee om te gaan. Houdt bijvoorbeeld binnendeuren steeds dicht zo kan je enkel de plaatsen verwarmen waar het nodig is. Kleinere ruimtes zijn ook gemakkelijker te verwarmen wat ook al een besparing zal opleveren

Uiteraard kies je zelf hoever je wil gaan in het voorzien in energiebesparende maatregelen en hoeveel geld je hieraan wil uitgeven. Het kan daarom zeker geen kwaad het advies van een specialist ter zake in te roepen om je bij te staan bij het maken van de beste keuzes. Zij kunnen specifiek voor jouw situatie aangeven wat voor een optimaal rendement zal zorgen.

Je zal er ongetwijfeld van versteld staan hoeveel enkele op het eerste zicht eenvoudige ingrepen je kunnen opbrengen. De investering doe je maar één keer, de besparing doe je maand na maand opnieuw.

Bron: https://www.unitedconsumers.com/energie/