De Scandinavische look behoort al jaren tot de absolute top van woonstijlen. Deze stijl zien we steeds vaker in huis verschijnen en ook bij openbare instellingen en kantoren is deze stijl favoriet. Een belangrijk merk, die zich kenmerkt door de Scandinavische stijl, is Hay. Hay designmeubels en accesoires van Hay worden als absolute favoriet gezien onder de liefhebbers. Wij gaan dieper in op de kenmerken van Hay en leggen uit hoe jij de ultieme Scandinavische look aan je huis geeft.

Kenmerkend voor de collectie van Hay

De collectie van Hay kent een aantal specifieke kenmerken die we vaker terugzien in de Scandinavische stijl. Zo worden de producten vervaardigd van uiterst sterk materiaal, zodat ze heel wat jaren mee kunnen. Door hun tijdloze en neutrale uitstraling kunnen ze heel goed gecombineerd worden met andere stijlen. Hierdoor kan je extra lang gebruik maken van de Hay producten: zij staan immers voor duurzaam en stijlvol. Elk jaar worden er weer nieuwe designmeubels en woonaccessoires op de markt gebracht. Hierdoor kan je eindeloos variëren en opzoek gaan naar de perfecte combinatie voor jouw woning.  Hay behoort al jaren tot de top als het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding. Dit merk heeft een vlekkeloze reputatie van prachtige Scandinavische designmeubels en dat voor een heel zacht prijsje.

Hay heeft speciaal voor de Nederlandse liefhebbers een lijn van theedoeken en dekbedovertrekken gemaakt. Deze worden gekenmerkt door hun unieke kleurgebruik en Scandinavisch patroon. Door de aanschaf hiervan kan je gemakkelijk een beetje Scandinavië in huis halen zonder daarin door te draven. Daarnaast zorgt het mooie kleurgebruik ook nog eens voor een heerlijke sfeer in de keuken of de slaapkamer.

Hoe creëer je de ultieme Scandinavische look?

Ben je benieuwd hoe je, naast de juiste meubels en accesoires, je huis een nog mooiere Scandinavische uitstraling kan geven? Allereerst is het kleurenpalet in deze stijl erg belangrijk, denk bij deze stijl vooral aan kalme en neutrale kleuren. Je ziet bijvoorbeeld veel grijstinten gecombineerd met deze stijl. Ook zijn lichtgebruik en witte, houten vloeren zeer belangrijk. Je moet bedenken dat in Scandinavië maar heel weinig zonuren zijn. Vandaar dat ze in deze stijl zoveel mogelijk uit het zonlicht en frisse kleuren willen halen. Ook met spiegels kan je meer licht creëren in huis. Natuur is sowieso belangrijk in de Scandinavische trend: gebruik dan ook veel planten en natuurlijke meubelstukken om meer sfeer aan te brengen in je huis. Wist je dat Scandinavische meubels, zoals de Hay designmeubels, bekend staan om hun lange levensduur? Dit komt doordat de meubels worden vervaardigd van zeer sterk materiaal. Ook speelt simpliciteit een grote rol in het design van de meubelstukken. De meubels worden vooral uitgezocht op hun hoge functionaliteit tegen een lage prijs.

Kenmerkend voor de Scandinavische stijl zijn de simpele en minimalistische opbergmogelijkheden. Je zal niet snel overvolle planken en open kasten tegengekomen in deze stijl. Voor de opgeruimde geesten onder ons is dit dan ook een echte openbaring. Houd je niet zo van opruimen? Kies dan voor een simpele gesloten kast of symmetrische opbergkisten.