Vloerverwarmingssystemen hebben tal van voordelen voor woningen en kantoren. Het is comfortabel als je met blote voeten op de vloer loopt en het maakt ruimte vrij in de kamer omdat er geen radiator in de buurt is die ruimte op de muur in beslag neemt. Dankzij verbeteringen in verwarmingstechnologieën is het ook kostenefficiënt. Het is een geweldige oplossing voor huizen met hernieuwbare verwarmingsbronnen. Vloerverwarmingssystemen maken de overstap naar duurzame woningen een stuk eenvoudiger. Denk jij dat dergelijke systemen nog steeds veel geld kosten? Tegenwoordig zijn er vloerverwarming sets op de markt die je niet veel kosten en zelf kunt installeren! De voordelen van vloerverwarmingssystemen:

Lage onderhoudskosten

Omdat polypropyleen van nature een sterk materiaal is, heeft het zeer weinig onderhoud nodig. Dit is het geval voor zowel water- als elektrische vloerverwarming. Bedenk wel dat watergevoede verwarming zo moet worden geïnstalleerd dat deze gecertificeerd is.

Energie-efficiëntie

Het is aangetoond dat vloerverwarming veel efficiënter is dan conventionele radiatoren. Door hun hoge rendement wordt de energierekening enorm verlaagd. De meeste mensen zouden een efficiëntie test moeten laten uitvoeren om de algehele effectiviteit van isolatie in hun huis te beoordelen om optimale prestaties te garanderen. Als je de vloerverwarming uitschakelt, houdt je kamer de warmte veel beter vast dan bij traditionele radiatoren, omdat ze snel beginnen af ​​te koelen nadat de warmtetoevoer is afgesloten. Vloerverwarmingssystemen houden de warmte langer vast.

Lage kosten

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een vloerverwarmingssysteem voor het hele huis goedkoper dan conventionele radiatoren en centrale verwarmingssystemen. Ondertussen zijn de kosten van vloerverwarmingssystemen afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de effectiviteit van kamer isolatie en de totale looptijd. Betere isolatie levert uiteraard veel betere energiebesparingen op. Verwarmingssystemen op water zijn afhankelijk van gas en hebben doorgaans een hogere efficiëntie en lagere kosten. Elektrische verwarmingssystemen zijn zo eenvoudig te installeren dat een ervaren doe-het-zelver de leidingen kan leggen zonder iets te beschadigen. 

Meer comfort

Woningen met vloerverwarming zijn merkbaar comfortabeler. Dit komt door het warme gevoel dat je krijgt als je met je blote voeten in direct contact staat ​​met de vloer. Een andere reden wordt toegeschreven aan een consistente temperatuur in de kamer.

Alle delen van de kamer, zolang ze hetzelfde verwarmingssysteem delen, zorgen voor een evenwichtig klimaat. De ene hoek van de kamer zal niet koeler aanvoelen dan de andere, wat het geval lijkt te zijn met radiatorsystemen, omdat ze meer afhankelijk zijn van convectie en de plek waar ze hangen of staan.