Na een periode waarin we binnen- en buitenactiviteiten in balans moesten brengen door een pandemie, ben je misschien klaar om meer comfort te creëren, iets waar we allemaal naar hunkeren. Als het gaat om het bijwerken van je interieur, is het vernieuwen van de raambekleding een stap in de goede richting. Wil je je huis updaten met de nieuwste trends op het gebied van raambekleding voor 2023? Lees dan snel verder!

Screen met zuignap

Raambekleding zorgt er niet alleen voor dat uw huis er meer afgewerkt uitziet, ze houden licht tegen en isoleren je huis, waardoor je kunt besparen op verwarmings- en koelingskosten. We hebben verschillende trends op het gebied van raambekleding en tips van interieurontwerpers verzameld om inspiratie op te doen voor je interieurprojecten in 2023 en een die op valt is het gebruik van een screen met zuignap. Dit was nooit een serieuze optie, maar doordat de kwaliteit van dergelijke zuignappen sterk is verbeterd en er veel opties zijn voor het ‘screen’ kiezen veel mensen voor deze mobiele optie.

Strakke lijnen 

Stijltip voor 2023: minimalisme en eenvoud zijn nog steeds populair. Strakke lijnen raken namelijk nooit echt uit de mode. Een woonkamer is vaak de ruimte die gasten als eerste zien. Het creëren van een goede eerste indruk zet dus de toon voor de rest van de woonomgeving. Het creëren van een comfortabele, gezellige esthetiek is het doel van veel interieurprojecten.

Gelaagde gordijnen zijn nog steeds een populaire vorm van raamdecoratie voor woonkamers en het is een gemakkelijke manier om eenvoud in deze ruimte te omarmen. Gelaagdheid zorgt voor controle over het licht en zorgt tegelijkertijd voor een rijke, weelderige uitstraling die zich goed leent voor zowel kleine als grote woonkamers. Probeer lichtgekleurde stoffen of vitrage te kiezen voor een gemakkelijke, luchtige look.

Strepen of bloemen

Kies keuken gordijnen met patronen die keuken vuil verbergen, zoals strepen of bloemen. Hoewel keukens vaak dezelfde kwesties hebben als andere kamers in huis, hebben ze een uniek dilemma: vet en geur. De eenvoudigste manier om met dit plakkerige probleem om te gaan, is door wasbare gordijnen te kiezen. Kies stevige stoffen die regelmatig schoongemaakt kunnen worden en vermijd decoratieve elementen die misschien niet was vriendelijk zijn. Patronen zijn ook de perfecte manier om persoonlijkheid toe te voegen aan minder levendige apparaten en kasten die we vaak in de keuken vinden.

Natuurlijke stoffen

Kies natuurlijke stoffen zoals katoen of bamboe die worden hergebruikt of gerecycled om duurzaamheid te ondersteunen. Samenkomen rond de eettafel is nog nooit zo zinvol geweest. Substantiële eetkamer gordijnen helpen de kamer te “verankeren”, waardoor deze een afgewerkt uiterlijk krijgt.

Gemengde materialen

Probeer gordijnen te combineren met geweven jaloezieën voor een natuurlijke look. Voor wie op zoek is naar een duurzame aanpak, kiest voor vintage elementen om je ruimte uniek te maken. Probeer kringloopwinkels voor koopjes van retro-vondsten.

Licht- en geluidswerende gordijnen voor slaapkamers

Combineer verduisterende of geluiddempende gordijnen met vitrages om overdag licht binnen te laten en toch privacy te behouden. Verduisteringsgordijnen kunnen er overdag te zwaar uitzien. Het creëren van een fijne plek om te slapen is een prioriteit voor iedereen. Of je nu je eigen slaapkamer, een kinderkamer of een logeerkamer inricht, het regelen van licht, geluid en temperatuur helpt ervoor te zorgen dat je goed of slecht slaapt. Gelukkig kun je deze drie doelen meestal bereiken met verduisterende, geluiddichte of thermische gordijnen. Omdat dit soort gordijnen zijn gemaakt van dikke, zware isolerende materialen, kunnen zij de gewenste licht-, geluids- en temperatuurregeling bieden.