Liefhebbers van ruime interieurs kunnen hun hart ophalen

Een grote woonkamer in huis is ideaal en heeft diverse voordelen. Een eerste pluspunt van een (ver)grote woonkamer is natuurlijk dat je lekker veel leefruimte hebt. Je voelt je in huis niet opgesloten, maar hebt in een grote woonkamer voldoende bewegingsvrijheid voor jezelf en (eventueel) jouw huisgenoten. Verder kun je in een wat grotere woonruimte natuurlijk veel spullen kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een extra boekenkast, een lekkere grote HD-televisie, een prachtige houtkachel of open haard, et cetera. Maar stel dat je een grote woonruimte hebt, bijvoorbeeld doordat de keuken en woonkamer aan elkaar verbonden zijn, maar je jezelf geen raad weet met de inrichting. Hoe pak je dat dan slim aan en kun je de grote ruimte optimaal benutten? Met de inspiratie hieronder kun je als liefhebber van ruime interieurs zeker je hart ophalen. Doe er je voordeel mee en ga meteen aan de slag met onze adviezen!

1. Creëer wooneilanden om de ruimte visueel te breken
Wooneilanden zorgen ervoor dat een grote woonkamer toch één geheel lijkt. Je kunt wooneilanden vrij eenvoudig maken door de juiste meubels bij elkaar te zetten. Kies voor meubels die goed bij elkaar passen qua stijl. Het kopen van complete woonkamers bij Woonenzo.nl is een slimme keuze, omdat je dan een set meubels hebt met een perfecte stilistische eenheid. Ideeën per wooneiland zijn bijvoorbeeld een plek war je een bankstel en tafel neerzet, een gedeelte waar enkel kasten komen en bijvoorbeeld een eigen plek rond een haardkachel of open haard. Door kleden te gebruiken, kun je elk wooneiland een eigen accent geven.

2. Ga voor wat grotere en eventueel méér meubels
Prettig aan grote ruimtes is dat je ook voor meubels met een grotere omvang kunt gaan. Kies bijvoorbeeld voor wat hogere of bredere kasten. En natuurlijk voor een lekker grote loungebank, waarop je heerlijk onderuitgezakt kunt zitten om een relaxte film te kijken. Zorg ervoor dat je in jouw grote woonkamer ook gebruikmaakt van majestueuze grote kleden, dan wordt het interieur als het ware een visuele eenheid.

3. Decoreer de ruimte op een persoonlijke manier
Met wat meer decoraties dan gemiddeld kun je aan jouw omvangrijke interieur een persoonlijk tintje geven. Hang een paar riante fotolijsten op of enkele grote schilderijen. Ook wat langere spreuken kun je ideaal kwijt in een ruimer interieur. Vergeet ook het groentintje in huis niet, die zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.