Zelf een hottub plaatsen in je tuin

Een hottub kopen en zelf plaatsen: een prima plan

Het plaatsen van een hottub in je tuin is in Nederland de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat is eigenlijk heel logisch, omdat een private hottub een groot aantal voordelen heeft, bijvoorbeeld vergeleken met de traditionele jacuzzi. We hebben de belangrijkste pre’s van de hottub hieronder voor je samengevat.

De voordelen van een hottub

1. Je hoeft niet maar naar een wellnesscentrum voor je Spa-sessies. Dat scheelt op termijn flink wat geld. Hiermee bespaar je jezelf natuurlijk ook een hoop gereis en veel kostbare tijd.
2. Een hottub in je tuin, zo ervaren mensen die er eentje hebben, is zeer ontspannend en prettig. Maar ook heeft een hottub bewezen positieve effecten op je geestelijke gezondheid. Door het warme water kun je de stress van werk, school en gezin van je af laten glijden. Ook is het warme water goed voor je immuunsysteem, dat een stuk sterker wordt!
3. Door het warme water van een hottub gaat je huis zweten. Het gunstige effect hiervan is dat je lichaam zich reinigt van afvalstoffen en je huid er op termijn beter en glanzender uit gaat zien.
4. Waar hottubs vroeger misschien alleen voor de rijke elite waren weggelegd, zijn ze tegenwoordig voor iedereen bereikbaar! Een hottub is beschikbaar in tal van prijsklassen, modellen en soorten. Van hout, kunststof of andere materialen: al jouw wensen kunnen verwezenlijkt worden, ook al heb je een smalle beurs.
5. Een hottub in je tuin is een milieuvriendelijke keuze. Waar een jacuzzi gemiddeld 3 euro stroom per dag gebruikt, wordt een hottub gestookt op hout en is daarmee niet allen vriendelijker voor het milieu maar ook nog een stuk voordeliger.
6. Het fijne aan een hottub in je tuin is dat een hottub relatief licht is. Anders dan bijvoorbeeld een jacuzzi kun je een hottub makkelijk verplaatsen en op een andere plaats in je tuin neerzetten.
7. Voor het plaatsen van een eigen hottub in je tuin hoe je tegenwoordig echt geen klusjesman meer in te huren. De plaatsing van een hottub kun je eenvoudig en snel zelf realiseren, als je maar de juiste stappen uitvoert.
Hottub in je tuin plaatsen: een kort stappenplan
Als jouw hottub is gearriveerd, is het verstandig eerst de paklijst goed te bekijken. Zijn alle onderdelen aanwezig? Zo ja, dan kun je aan de slag. Zorg dat je meteen al het benodigde gereedschap bij de hand hebt, zoals een griptang, boormachine, kitpistool, waterpomptang en de goede steeksleutels.

Vervolgens kun je aan de slag. Op de gewenste locatie moet je eerst een stevige fundering leggen. Die kan van beton zijn, gebroken split, betontegels, klinkers of vlonders van hardhout. Bepalend voor de keuze zijn hier de ondergrond van de hottub en jouw specifieke wensen.

Nadat de fundering er ligt, plaats je de funderingsbalken van de hottub, de bodem en de afvoer. Vervolgens moeten de verticale slats aangebracht worden, gevolgd door de duigen. De duigen span je daarna aan. Op het eind plaats je de meegeleverde accessoires, zoals kachel, de banken, wanddoorvoeren, enzovoort. Vervolgens kun je de hottub eventueel nog aan de buitenkant afwerken met speciale olie, om de kwaliteit van het houten materiaal goed te houden.

Plaats nu ook een eigen hottub

Koop zelf ook een goede en voordelige spa-bad en plaats die hottub in je tuin. Zonder klusjesman! Zo bespaar je niet alleen veel geld doordat je geen klusjesman hoeft te betalen. Maar ook kun je straks onbeperkt en volop genieten van heerlijke relaxte avonden in de tuin. Want op een zwoele lente- of zomeravond met je partner en een goed glas Duitse, Spaanse of Franse wijn de hottub induiken, dat wil toch iedereen?
Naar boven