Het is officieel: stoere eettafels zijn on trend in 2022. Door de stijgende populariteit van open wonen is de eetkamer, zoals we die ooit kenden, een beetje overbodig geworden. Sinds de pandemie kiezen velen echter voor slimme manieren om multifunctionele zones in een woonruimte te creëren. En dit heeft geleid tot de opkomst van een van onze favoriete interieurtrends voor het komende jaar: stoere een kleurrijke eettafels.

Vele jaren van neutrale kleuren hebben ertoe geleid dat velen van ons hebben gekozen voor meer speelse tinten in huis, waardoor een interieur esthetiek is ontstaan ​​die ons echt aanspreekt. Het is geen wonder dat velen bij het zoeken naar eetkamer ideeën op zoek zijn naar stijlen die barsten van kleur en persoonlijkheid. En dus wilden we enkele van onze favoriete eettafel trends uitlichten. Als je op zoek bent naar ideeën voor een kleine eetkamer of een gezellige woon keuken, dan helpen we je. Hieronder kijken we naar verschillende vormen, tinten en materialen voor al je behoeften op het gebied van eettafels.

Combineer natuurlijke materialen met gedurfde tinten

Dit jaar zagen we de lancering van de zogenaamde tweekleuren-tafel. Deze eettafel is verkrijgbaar met een rechthoekig of rond blad en heeft een simplistisch ontwerp dat wordt aangeboden in verschillende pittige en contrasterende tinten. Vooral de ronde is erg populair, ook al biedt deze minder werkruimte. Dit kan opgelost worden door een bijzettafel kopen.

Mix dit type tafel met andere gedurfde tinten voor een levendige uitstraling of mix het met meer ingetogen tinten. Een van de sterke punten van een duotoon tafel is dat ondanks dat hij zo kleurrijk is, ook zeer veelzijdig is, je kunt het combineren met al even kleurrijke stoelen, maar je kunt ook de andere kant op gaan en meer neutraal gekleurde stoelen kiezen. Beide opties hebben een heel ander effect op de uitstraling van de setting.

Kies voor onverwachte tinten

De stijging van de vraag naar kleur volgde op een periode van design uit het midden van de eeuw, waarin hout en materialen in natuurlijke kleuren domineerden. De toegenomen vraag naar meer kleur weerspiegelde waarschijnlijk de wens om een ​​beetje af te stappen van de meer gangbare natuurlijke afwerkingen die de neiging hebben te domineren. Zo wordt er bijvoorbeeld eettafels geïntroduceerd met een glazen onderstel in verschillende kleuropties! Het glazen blad benadrukt de architecturale basis in plaats van deze te verbergen, in tegenstelling tot de meeste eettafels. In open leefruimtes wordt dit vleugje kleur vaak aangevuld met een bank, verlichting of andere stukken in vergelijkbare of tonale kleuren.