Hoewel je stad en land afloopt, lukt het misschien maar niet om een meubelstuk te vinden dat precies aan de door jou gewenste afmetingen voldoet. Zonde, want nu kun jij de ruimte niet optimaal benutten. Hoe je dit probleem oplost? Dat is door te kiezen voor maatwerk meubels!

Wat zijn maatwerk meubels?

Maatwerk meubels zijn meubels die door jou of door een meubelmaker precies op maat worden gemaakt. Een voordeel hiervan is dat je de ruimte in huis optimaal benut en ook voor hoeken of andere (lastige) plekken een meubel ontwerpt. De mogelijkheden zijn eindeloos en altijd passend bij jouw woning en het doel waarvoor je het meubel wilt gebruiken.

Bij een ambachtelijke meubelmakerij geef je direct je overige wensen door qua design en kleur. Extra leuk is dat je niet alleen een meubel op maat koopt, maar ook een meubelstuk die uniek is. Niemand zal immers precies hetzelfde meubel in huis hebben staan. Dit in tegenstelling tot meubelstukken die je aanschaft bij de bekende woonwinkels.

Hoe ontwerp je meubels op maat?

Of het nu gaat om een salontafel, kledingkast of bureau: het leuke aan zelf meubels op maat ontwerpen is dat je je creativiteit kunt gebruiken. Zoek eventueel inspiratie op online, vraag advies aan een meubelmaker of gebruik een online configurator. Hiermee kun je zelf een meubelstuk samenstellen.

Inmeten van meubels

Of je nu zelf aan de slag gaat of meubels wilt bestellen bij een meubelmaker: begin met het bedenken van wat voor soort meubel je zoekt en waar deze moet komen te staan. Meet de beschikbare ruimte en houd hierbij rekening met kastdeuren die open moeten kunnen, de uitval van deuren en de doorloopruimte.

Een handige manier om te checken of een meubel past bij de beschikbare ruimte is door tape op de grond te plakken of door krantenpapier in het door jou gewenste formaat te knippen. Zo krijg je een beter beeld van hoeveel ruimte een meubelstuk in beslag zou nemen.

Afgewerkte of onbewerkte meubels

Bij een ambachtelijke meubelmakerij bestel je afgewerkte of onbewerkte meubels. Afgewerkte meubels zijn direct klaar om in gebruik genomen te worden. Onbewerkte meubels kun je zelf afwerken (zo bespaar je geld) of kun je juist zo laten: de ruwe en rustieke look past namelijk perfect bij een natuurlijk interieur.

Maak van tevoren goede afspraken met de meubelmaker en zet alles op papier. Vind je het lastig om een geschikte meubelmakerij te vinden? Check dan recensies en vraag om foto’s van meubelstukken die ze eerder hebben gemaakt. Ook online vind je verschillende webshops waar je direct meubels op maat kunt samenstellen en bestellen.