Toen je je huis kocht had je al een doel voor ogen. Er moest het nodige gerenoveerd worden en beetje bij beetje zou je er een droomplek van kunnen maken. En zo probeer je ieder jaar een nieuw project in huis te realiseren. Een investering maken die jou net iets meer comfort geeft en uiteindelijk de waarde van je huis alleen doet stijgen. 

Elk kalenderjaar een nieuwe verbouwing was het plan en dat wil tot nu toe aardig lukken. Een jaar nadat je het kocht kwam de nieuwe keuken er in, waarmee je eindelijk je droomkeuken kon verwezenlijken. Met de aanleg van je nieuwe tuin, met een heuse cactus garden, kwam een andere wens in vervulling. De bouw van de dakkapel en de renovatie van de nok waren een ander hoogtepunt die voor een lach op je gezicht zorgden twee jaar geleden en de uitbouw van de keuken met veranda van vorig jaar staat je ook nog vers in het geheugen. 

Dit jaar hoeft het allemaal niet zo rigoureus te zijn en heb je eigenlijk besloten om wat meer naar de details te kijken die nog het nodige werk vereisen. Je bent best een koukleum en je wilt wat meer warmte in huis creëren door de aanleg van een goede vloerverwarming. Zeker in de badkamer en op het toilet zijn de nu aanwezige tegelvloeren genoeg om je rillingen te geven als je er aan denkt. Met je blote voeten naar het toilet in het midden van de nacht is een hel en zeker ’s winters blijf je zo lang mogelijk in bed liggen totdat je echt niet langer kunt. Maar ook in de woonkamer kun je wel wat warmere voeten gebruiken, dus er is vooralsnog geen definitieve beslissing gemaakt over wat er waar precies moet gaan gebeuren. 

Nooit meer koude voeten met een degelijke vloerverwarming

Het proces om de vloerverwarming infrezen is niet zo tijdrovend als je voorheen dacht en ook de kosten vallen reuze mee. Er zijn meerdere bedrijven die zich specialiseren in de installatie van vloerverwarming en de kosten voor het infrezen zijn over het algemeen afhankelijk van de hoeveelheid vloerverwarming je wilt en het type ondergrond waar in gefreesd moet worden.

Naast de aanleg van de vloerverwarming heb je ook besloten om de betonnen muur van je ondergrondse parkeergarage te vernieuwen door middel van een flinke lik verf. 

Een frisse blik vol kleuren om de saaie grijze muren van de garage te vervangen staat ook op de verlanglijst van deze jaarlijkse renovatie en verbouwingswaanzin. 

Breng ook wat kleur aan in je leven

Voordat je echter overgaat tot het bepalen van een nieuwe kleurencombinatie wil je je echter eerst inlezen in de verschillende mogelijkheden die je allemaal voor handen hebt om je betonnen muren van wat kleur te voorzien. Kies je voor het stucen van de muren om vervolgens te verven? Combineer je behang en verf op beton of gebruik je liever een plamuurmiddel? Ook structuurverf behoort tot de mogelijke opties.