Laminaat is prachtig en hoeft ook niet eens heel duur te zijn. Daarbij komt dat het een prima klusje is om zelf te doen, in plaats van uit te besteden, en ook dat bespaart lekker weer wat geld. Laminaat is verkrijgbaar in vele kleuren waardoor het perfect past bij de rest van het huis. Ga je zelf laminaat leggen? Lees dan snel verder voor een aantal laminaat leggen tips. Deze handleinding laminaat leggen is zeer geschikt voor beginners.

laminaat leggen tips

Aankoop

Het begint al bij het kopen van laminaat. Sommige mensen willen het uiterlijk van een echte houten vloer, en in dat geval kan er het beste worden gekozen voor laminaat met v-groef. Deze zijn echter lastiger te onderhouden dan laminaat zonder v-groef. Het onderhoud en het leggen van laminaat zonder v-groef is aangeraden voor mensen die geen ervaring hebben. De laminaat vloer leggen is namelijk makkelijker en bovendien scheelt het ook nog eens in prijs. Geen probleem als er dan toch iets fout gaat.

Laminaat leggen tips

Wanneer je zoekt naar laminaat leggen tips, zul je niet heel erg veel vinden omdat het gelukkig niet zo moeilijk is. Het leggen van de ondervloer behoort tot de beste laminaat leggen tips. De ondervloer zorgt er niet alleen voor dat het laminaat op dezelfde hoogte ligt, want je wilt natuurlijk geen gekke kuilen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat het laminaat langer mooi blijft. De levensduur gaat direct omhoog wanneer je kiest voor een goede ondervloer.

Een laminaat vloer leggen is eigenlijk net zo gemakkelijk als het leggen van de ondervloer. Kijk goed hoe veel je nodig hebt voor je een aankoop doet, want het is erg vervelend wanneer je ineens te weinig hebt. Kies voor een vochtwerende ondervloer als je kiest voor een laminaat vloer leggen. Dit is erg belangrijk om het laminaat mooi te houden.

laminaat vloer leggen

Isolatie

Bij laminaat leggen tips hoort ook de tip van isolatie. Wil je niet veel geld uitgeven aan je energierekening? Kies dan voor een ondervloer met isolatie. Deze zorgt ervoor dat warmte beter vastgehouden wordt en dus niet ontsnapt. Een ondervloer met isolatie is dus een goede investering omdat je zult merken dat de energierekening minder hoog is.

Qua ondervloer is het ten slotte ook belangrijk om te kijken naar een dempende ondervloer. Hiermee bespaar je je onderburen een hoop lawaai. Laminaat kan namelijk al snel gehorig zijn, maar met de juiste ondervloer zal dat niet gebeuren.

laminaat isolatie ondervloer

Plinten

Wat verder nog hoort bij laminaat leggen tips, is natuurlijk het leggen van plinten. Eigenlijk is dit ook lekker makkelijk. Je kunt kiezen voor dezelfde kleur als de vloer om ervoor te zorgen dat de kamer wat groter lijkt. Een simpele truc om je huis dus groter te laten lijken. Een laminaat vloer leggen doe je niet zonder plinten, dus vergeet deze niet mee te nemen uit de bouwmarkt.

Snijden

Het snijden van laminaat moet dan ook nog gebeuren. Dit kan worden gedaan met meerdere machines. Denk aan een goede zaag of een speciale laminaatsnijder. Meet alles goed op voor je begint met zagen of snijden. Je wilt niet allemaal kleine stukjes laminaat overhouden en deze moeten leggen, want dat ziet er niet erg strak meer uit.

Een handleinding laminaat leggen is voor een beginnende legger dus wel nodig, maar erg moeilijk is het allemaal gelukkig niet. Deze laminaat leggen tips zullen je verder helpen om laminaat in jouw eigen kamer te leggen zonder problemen!