Wil je buiten kerstverlichting ophangen? Hier een aantal tips
Het is december en de tijd om de kerstversiering weer op te hangen. Zo kun je weer de hele maand genieten van de warme en gezellige kerstsfeer van de kerstboom, kerstornamenten en de vele kleine lichtjes. Wil je helemaal los gaan op je kerstversiering, dan kun je ook buiten kerstverlichting ophangen. Zo kan niet alleen jij, maar ook de rest van je straat meegenieten en geef je de buurt ook een gezellige kerstsfeer. Kerstverlichting buiten ophangen kan op verschillende manieren. Hierbij daarom enkele tips voor kerstverlichting.

Een kerstboom op je voordeur

Een kerstboom op de deur? Dat is mogelijk. Niet een echte boom, maar er is kerstverlichting te koop in de vorm van een 2D kerstboom die je aan de deur kunt hangen. Een dergelijke boom aan je voordeur is een fantastische binnenkomer voor je visite tijdens de kerst. Daarnaast kan de de verlichting ook aan een balkon of een binnendeur aanbracht worden.

Ijspegelverlichting aan de dakranden

Een fantastische kerstsfeer bereik je met kerstverlichting buiten in de vorm van ijspegels. Er zijn snoeren verkrijgbaar die je aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je gemakkelijk al je dakranden met ijspegelsverlichting bedekken en zal je woning ‘s avonds het gezellige middelpunt van de straat worden.

Struiken en planten bij de voordeur

Met een gezellige entree komt je kerstvisite direct al in de juiste sfeer. Gewone kleine ledlampjes die je ook in de kerstboom hangt kun je ook gebruiken voor je entree. Vooral als je bij de voordeur potten met planten hebt, kun je die versieren met kerstverlichting of de struiken die de oprit markeren.

Een grote kerstboom buiten

Heb je in je tuin een grote boom staan? Dan kun je flink gaan uitpakken door deze volledig vol te hangen met duizenden kleine lampjes. Ook de rest van de straat zal hier van kunnen genieten. Aangezien al die strengen met kleine lampjes aanbrengen wel een klus is, kun je ook gaan voor mooie grote lichtbollen in je boom. Dit zal een prachtig effect geven.

Lichtgordijn aan de schutting

In het donker is de schutting nogal een donker obstakel. Breng daar tijdens de kerstperiode verandering in door de schutting te behangen met een lichtgordijn. Dit zijn tientallen strengen met lampjes die vanaf de bovenkant naar de onderkant van de schutting lopen en je tuin een sprookjesachtige sfeer geven.

Vlaggenmast kerstboom

Van de tips voor kerstverlichting is de vlaggenmast kerstboom de laatst tip. Als je een vlaggenmast in je tuin hebt staan, kun je enkele strengen verlichting van de top naar de grond laten lopen in de vorm van een kerstboom. Dit kan met losse strengen, maar er zijn ook kant-en-klare vlaggenmast kerstboom verlichtingsets te koop.