Zorg voor een goede, planmatige voorbereiding

Als je een eigen huis laat bouwen is het natuurlijk verstandig om dat goed voorbereid en planmatig aan te pakken. Het bouwen van een eigen woning vraagt een grondige voorbereiding

En kan soms meer tijd in beslag nemen dan vooraf verwacht of gepland. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste zaken om rekening mee te houden als je besluit om zelf een huis te laten bouwen? Dat is vooral het regelen van de tijdelijke huisvesting en de opslag van de inboedel die je nodig hebt wanneer je het oude huis hebt verlaten en de bouw van de nieuwbouwwoning nog niet afgerond is.

Regel geschikte tijdelijke woonruimte

Natuurlijk is de eerste prioriteit die bij de bouw van een eigen huis geldt, het regelen van goede vervangende woning. Wanneer je het oude huis al verkocht hebt, terwijl de nieuwe woning nog in aanbouw is, moet je natuurlijk ergens een goede stek zien te vinden om de tussentijd te overbruggen. Dit mag je niet onderschatten want die overbruggingsperiode kan soms enorm uitlopen doordat er allerlei complicaties op kunnen treden die het bouwproces kunnen ophouden.
Op het gebied van tijdelijke huisvesting zijn er tal van mogelijkheden. Veel mensen kiezen ervoor om tijdelijk een huis te huren. Maar dat is natuurlijk prijzig. Slimmer is, als het mogelijk is, om tijdelijk bij familie of kennissen in te trekken. Mocht dat niet kunnen – bijvoorbeeld omdat er geen bekenden in de omgeving wonen die ruimte hebben- dan is het verstandig om een zo goedkoop mogelijke plek uit te kiezen om te wonen. Tegenwoordig worden er op veel plekken in het land bouwketen verhuurd voor dit soort doeleinden. Maar natuurlijk kun je ook een korte periode in een vakantiewoning, een caravan, een tent op een camping of in een chalet gaan wonen. Lekker goedkoop, maar wel comfortabel genoeg gelukkig. En het fijne van dit soort oplossingen is dat je het gevoel hebt dat je op vakantie bent.

Zorg voor een goede opslag van uw inboedel

Een woonruimte voor een overbruggingsperiode vinden is één ding, het opslaan van de inboedel op een strategische plek is een tweede ding. Gelukkig zijn er tegenwoordig aanbieders waar je voordelig een opslagbox kunt huren om voor een korte tijd huisraad in op te slaan. Dit kan een garagebox van beperkte omvang zijn, maar ook een grote opslagruimte waar je al jouw spullen tijdelijk kwijt kunt. Een voordelige aanbieder met opslagboxen door heel Nederland is www.1box.nl. 1Box biedt naast veilige opslagruimtes een keurige laagsteprijsgarantie en heeft opslagruimtes beschikbaar in met name de Randstad, midden-Nederland en het noorden van Nederland. Neem eens een kijkje op hun website voor meer informatie!