Deze tuinafscheidingen zijn er allemaal

Wil je zelf aan de slag met een tuinafscheiding, maar weet je niet precies wat voor soort tuinafscheiding je wilt gaan maken? Er zijn diverse soorten tuinafscheidingen, zoals bijvoorbeeld houten schuttingen. In dit artikel vertellen wij je welke soorten tuinafscheidingen er zoal zijn en gaan we hier wat dieper op in, zodat je straks eenvoudig kunt kiezen wat voor soort tuinafscheiding je zelf gaat maken. Lees snel verder voor meer informatie en bedenk wat voor soort tuinafscheiding je zelf zou willen maken.

Schuttingen

De meest gekozen tuinafscheidingen zijn houten schuttingen. Deze kunnen vaak geheel van hout zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om houten planken te combineren met bijvoorbeeld gemetselde poeren. Je kunt de houten schutting geheel zelf bouwen of kant-en-klare schuttingdelen of tuinschermen kopen om deze te bevestigen.

Schapenhek

Een schapenhek heeft een prachtige landelijke uitstraling en is zeker een goed idee als je achter in de tuin ruimte voor een schapenweide hebt. Je kunt kiezen voor zowel een open omheining als een dichte omheining. De palen van schapenhekken dienen altijd 1,5 de hoogte van het schapenhek te zijn, zodat ze op voldoende diepte in de grond kunnen worden geplaatst. Dan heb je dus een schapenhek van 1 meter hoog, wat voor 50 cm in de grond staat.

Haag

De haag is een van de meest goedkope en milieuvriendelijke vormen van tuinafscheidingen. Zo biedt een haag vogels en insecten de ruimte om te schuilen en te nestelen. Een goed onderhouden haag blijft tevens langer mooi dan een schutting. Zelf een haag aanplanten kost vrij weinig werk en kun je eenvoudig zelf uitvoeren zonder dat hiervoor veel gereedschap benodigd is. Wel moet je een haag ieder jaar snoeien om te voorkomen dat deze te hoog wordt of te breed zal worden.

Cortenstaal schutting

Ook schuttingen van cortenstaal zijn erg populair. Dit is ook wel een schutting met een legering van chroom, ijzer, koper, fosfor, silicium en nikkel. Je kunt hiermee je schutting een roestige uitstraling geven zonder dat de constructie echt aangetast is of snel wordt aangetast. Gebruik cortenstaal echter niet voor dunne objecten die beschadigd kunnen raken. Het roestproces zal dan namelijk wel doorgaan, wat betekent dat er gaten in het materiaal kunnen ontstaan.

Weet jij al wat voor soort afscheiding je zelf gaat maken? Ga dan online op zoek naar de juiste materialen. Wij wensen je veel succes met het maken van jouw tuinafscheiding!