Voordelen van een eigen blokhut
Het lijkt steeds meer een rage te worden: het zelf bouwen van een blokhut. Door de economisch groei van de afgelopen jaren kunnen steeds meer mensen zich een mooie blokhut veroorloven. Als je daarvoor de ruimte hebt achter het huis, is het ideaal om in jouw tuin een blokhut te plaatsen. Want een blokhut heeft tal van voordelen:

  • 1. Een blokhut zorgt veel veel extra opslagruimte in de tuin. Je kunt in een blokhut bijvoorbeeld gereedschap kwijt, maar ook tuinmeubels, een vrieskist, fietsen en/of kinderspeelgoed. Zo houdt je de tuin leeg en creëer je extra tuingenot.
  • 2. Een blokhut is een mooie mogelijkheid om extra ontspanning te creëren. Zo kun je zomers lekker voor de blokhut zitten, terwijl je in de winter en herfst extra ruimte hebt om een hobby uit te oefenen. Blokhutten zijn ideale ruimtes om te knutselen, klussen, hout te bewerken, een sauna in te bouwen, rustig een boek te lezen of je gewoon even terug te trekken om tot jezelf te komen.
  • 3. Vandaag de dag zijn blokhutten in tal van soorten en maten beschikbaar, vaak voor scherpe prijzen. Een mooi voorbeeld van zo’n veelzijdige en goed betaalbare aanbieder is Blokhuttenoutlet.nl. Deze en andere aanbieders bieden voor elk wat wils: van blokhutten met allerlei soorten daken, blokhutten met uitlopende overkapping tot allerhande tuinhuisjes en standaard houten overkappingen.
  • 4. Aantrekkelijk is verder dat blokhutten tegenwoordig steeds vaker als compleet pakket geleverd kunnen worden, helemaal gepersonificeerd naar jouw eigen stijl, en dat zo’n hut eenvoudig zelf te monteren is.
  • 5. Ten slotte zorgt een comfortabele en mooi ontworpen blokhut ervoor dat jouw huis meteen meer waard wordt. Dat is alvast mooi meegenomen voor het geval je jouw woning ooit nog een keer wilt verkopen!

Het zelf monteren van een blokhut is eenvoudig
Om in te haken op het laatstgenoemde voordeel van een blokhut: als je een moderne blokhut koopt, zet je deze in een handomdraai in elkaar door de eenvoudige montagesystemen die tegenwoordig de norm zijn in blokhuttenland. Natuurlijk kun je – als je een ervaren klusjesman bent – ook zelf een complete blokhut ontwerpen en bouwen, maar dat is een zeer arbeidsintensieve en prijzige klus. Gemakkelijker en veelal voordeliger is het om jouw blokhut als compleet ‘bouwpakket’ bij één aanbieder te kopen en die vervolgens zelf of via een bedrijf te monteren.

Diverse soorten blokhutten: de keuze is reuze
Er zijn diverse soorten en maten blokhutten verkrijgbaar, die doorgaans als totaalpakket geleverd worden maar eenvoudig in elkaar te zetten zijn. Zo kun je bij een aanbieder als Blokhuttenoutlet al vanaf ongeveer 1000 euro terecht voor een eigen blokhut. Blokhutten zijn verkrijgbaar met een lessenaarsdak, plat dak, schuin dak of als kapschuur. Ook qua houtdikte en geïmpregneerde kleuren is de keuze tegenwoordig groot. Je kunt kiezen voor kleurloze uitvoering, maar ook voor grey wash, antra wash of black wash. En natuurlijk is er keuze qua maten en afwerking. Zo kun je kiezen voor ventilatieroosters (een aanrader), specifieke hardhouten funderingsprofielen, polyester dakgotensetten, et cetera. Hoe je het ook wendt of keert: wie kiest voor een blokhut kan zijn creativiteit daarin kwijt en heeft een eindeloos aantal mogelijkheden! Alvast veel blokhutplezier toegewenst!