Het kan een van de leukste dingen zijn om te doen: je woning voorzien van nieuwe meubels, de muren een nieuwe verflaag geven, de vloer en het houtwerk aanpakken. Maar hou daar ook rekening mee dat je alles een goede finishing touch geeft, anders kan het geheel niet helemaal lekker ogen. Waar moet je op letten?

De vloer

Wanneer je een nieuwe vloer koopt zorg je dat alles op de juiste maat wordt gezaagd en gelegd. Wanneer alles mooi op zijn plaats ligt, zie je dat er overal open randen zijn tussen de muren en de vloer. Om dit mooi weg te werken plaats je plinten in de stijl van de vloer. Plinten heb je in diverse soorten: van plakplint tot hoge pint. Hierdoor geef je een extra dimensie aan het geheel, bedenk van te voren wat het beste zal passen in het huis. Laat je inspireren door het aanbod van Gamma plinten.

Muren

Je kunt je muren op diverse manieren aanpakken. Wanneer je nieuw behang plaatst, zorg dan dat je een gladde ondergrond hebt zonder gaten, vul eventuele gaten met een goede gatenvuller en schuur het glad. Zorg er ook voor dat alle loszittende hoekjes behang goed worden vastgeplakt. Zorg ook bij het afsnijden van de uiteindes voor een mooie strakke lijn, zo oogt het geheel netjes. Wanneer je van plan bent te gaan schilderen dient de ondergrond ook helemaal glad te zijn voor een mooi resultaat. Afhankelijk van het soort muur dien je ook een voorstrijk te gebruiken voor een betere hechting. Om te zorgen dat de verf netjes wordt verwerkt kan je het beste de randen afplakken met tape.

Kozijnen en houtwerk

In je huis zul je divers houtwerk hebben wat ook eens in de zoveel jaren moet worden aangepakt. Als je een nieuw interieur hebt met een nieuwe vloer en muren die voorzien zijn van een nieuwe kleur, dan kan je het beste zoeken naar een kleur die een mooi contrast maakt met het geheel. Heb je donkere muren, zorg dan voor lichte kozijnen en houtwerk. zo heb je een mooie balans van kleuren. Zorg dat je altijd de randen bij het houtwerk met schilderstape afplakt om uitschieters met verf te voorkomen op de aangrenzende ondergrond, dat is natuurlijk zonde. Hier lees je nog meer tips voor het schilderen van kozijnen

Deuren

Ook met je deuren heb je veel mogelijkheden. Je kunt kiezen uit vele kleuren en design met diverse patronen waarbij je met stoere deurklinken de afwerking kunt maken die het verschil maken tussen standaard en uniek.