Bouwen en verbouwen kan een rommelige aangelegenheid zijn, er komt namelijk altijd veel rommel bij kijken en er is een hoop waar je rekening mee moet houden. Zo moet je rekening houden met de lokale verordeningen en het juiste verwijderingsbedrijf vinden voor het verwijderen van het bouwafval of een afvalcontainer huren. Hier zijn enkele tips voor het afvoeren van bouwafval.

Stel vragen voordat je een afvalcontainer huurt

De hoeveelheid afval die overblijft na renovatieprojecten komt voor veel mensen vaak als een verrassing . Het is iets dat een beetje moeilijk in te schatten kan zijn, vooral voor degenen die niet vaak bouw- of renovatieprojecten hebben. Als jouw project meer afval oplevert dan verwacht, overweeg dan om een ​​container te huren om het extra afval te verwijderen, bijvoorbeeld bij GP Groot.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verschillende beschikbare maten, zodat u er een kunt vinden die groot genoeg is waar alles in past, inclusief gevaarlijke stoffen indien nodig! Zoek ook uit wat er gebeurt als je de gewichtslimiet overschrijdt, wat van tijd tot tijd kan en zal gebeuren. Je wilt niet voor verborgen kosten komen te staan nadat je al voor levering hebt betaald en misschien de bouw zelfs al klaar is! 

Controleer lokale regelingen en bouwvergunningen

Voordat je plannen maakt, moet je de lokale regels controleren om er zeker van te zijn dat je je aan de wet houdt. Sommige bouwmaterialen vallen onder gevaarlijk afval en vereisen een speciale afvoer. Houd rekening met eventuele beperkingen en zorg ervoor dat je de lokale regels of verordeningen volgt. Afhankelijk van het type bouwproject waaraan je werkt en het type bouwmaterialen dat je gebruikt, kunnen er verschillende soorten vergunningen nodig zijn. 

Vergunningen zullen meestal niet veel kosten en dekken meestal de wettelijke verantwoordelijkheid als eigenaar van een onroerend goed om te zorgen voor puin of afval dat is achtergebleven bij renovaties. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke inspecties voor het huis hebt uitgevoerd voordat je iets weggooit of recycleert, zodat je in de toekomst geen problemen kunt krijgen.

Scheid materialen in stapels 

De eerste stap zal zijn om te beslissen waar alle verschillende soorten afval naartoe moeten, zodat het bedrijf dat je gebruikt, weet hoe het het beste alles kan scheiden voordat het wordt afgevoerd. Items zoals houtafval, gipsplaat, baksteen, beton, metalen leidingen, isolatie, etc. moeten allemaal hun eigen stapel krijgen. Er zullen specifieke afvalcontainers komen om al die dingen weg te halen. Terwijl andere items zoals meubels, apparaten en elektronica ook op hun eigen stapel moeten gaan.