Met de hydraulische pers kan je zeer eenvoudig materiaal bewerken en worden vooral gebruikt in garages, werkplaatsen en industrieën. Materiaal kan je buigen, persen en rechtmaken doordat er druk op het werkstuk komt te staan. Bij de keuze van de hydraulische handpers zijn twee elementen van belang, namelijk hoeveel ton de hydraulische pers moet drukken en de slaglengte van de pers. De hydraulische handpers is verkrijgbaar in 10, 20, 30 en 50 ton.

Gemakkelijk in gebruik

Met de hydraulische handpers kan je zeer precies werken doordat de cilinder traploos is. Bij de meeste modellen van de hydraulische handpers kan je de perstafel eenvoudig handmatig verstellen. Bij de hydraulische pers van 50 ton (79350-1) kan je door middel van een lier de tafel laten zaken, waardoor je de tafel precies kunt afstellen. In het assortiment van Airpress zijn handmatige en pneumatische handpersen verkrijgbaar.

Bedienen met een voetpedaal

Met de handmatige hydraulische handpers moet je zelf de machine bedienen, dit kan via een hendel of via een voetpedaal (niet bij alle hydraulische persen aanwezig). Door middel van het voetpedaal wordt het persen eenvoudiger gemaakt. Door de druk die wordt opgebouwd zal de cilinder naar beneden zakken.

Zonder eigen kracht persen

Ook heeft Airpress een pneumatische hydraulische pers van 30 ton in het assortiment waar je een compressor op kan aansluiten. Door middel van perslucht wordt deze hydraulische handpers aangestuurd, zodat het persen eenvoudiger gaat, omdat jij geen kracht meer hoeft te zetten om de cilinder te laten zakken. Wanneer je de hendel van de hydraulische pers aantrekt, komt er perslucht in het systeem die de cilinder laat zakken. Denk er goed om dat de compressor krachtig genoeg moet zijn om de hydraulische pers aan te drijven, geschikte Airpress compressoren zijn bijvoorbeeld de groene serie en de K-serie.

Voor de hydraulische handpers is een optioneel drukpennenset verkrijgbaar die geschikt is voor alle persen (Let op! Bij de hydraulische 50 tons pers heb je schroef “GB79 M8X12” nodig, deze is niet bij de set inbegrepen). Met deze set heb je diverse soorten pennen waarmee je precies het materiaal kan bewerken.