Het is handig om te beginnen met een goed begrip van de verschillende soorten lasdraad en hun specificaties. Je kunt kiezen uit materialen zoals koolstofstaal, roestvrijstaal en aluminium, afhankelijk van het metaal dat je wilt lassen. De diameter van de draad beïnvloedt de vloeisnelheid en lassterkte, dus zorg ervoor dat je een draad kiest met de juiste dikte voor jouw project. Let op de treksterkte en zorg ervoor dat de lasdraad compatibel is met het basismetaal.

Houd rekening met laspositie en lasproces

De positie waarin je last, is een belangrijke overweging. Sommige draden zijn veelzijdig, terwijl andere alleen geschikt zijn voor specifieke lasposities. Kies een draad die past bij jouw gebruikelijke laspositie. Ook het type lasproces – MIG/MAG, TIG, of elektrodelassen – heeft specifieke vereisten voor lasdraad. Selecteer een draad die overeenkomt met jouw lasmethode en apparatuur.

Tips en trucs voor een slimme aankoop

Testen: Probeer altijd eerst een kleinere hoeveelheid of een proefmonster van de lasdraad, voordat je een grote bestelling plaatst.

Prijs-kwaliteit: Kijk verder dan alleen de prijs; beoordeel de draad op levensduur en prestatie voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Fabrikant en merk: Vertrouw op producten van bekende fabrikanten met een goede reputatie voor consistentie en kwaliteit.

Certificeringen: Zorg dat de lasdraad voldoet aan de industrienormen en -certificeringen voor jouw veiligheid en werkstandaard.

Feedback: Luister naar de ervaringen van andere lassers en lees recensies over verschillende merken en soorten lasdraad.

Het selecteren van de juiste lasdraad vraagt om aandacht en zorgvuldigheid, maar met deze tips kun je een geïnformeerde keuze maken die jouw lassen naar een hoger niveau tilt. Vergeet niet dat experimenteren met verschillende soorten en merken je kan helpen ontdekken wat het beste werkt voor jouw specifieke laswerk.

Waar kun je het beste een lasdraad kopen?

Bij Lastechniek Rijnmond vinden ze dat kwaliteit hand in hand gaat met betaalbaarheid, daarom zijn hun prijzen voor lasmaterialen en machines altijd scherp. Dit is mogelijk door slim in te kopen en te zorgen voor minimale overheadkosten. Bovendien waarderen ze het vertrouwen van hun klanten, wat weerspiegeld wordt in hun soepele bestelproces waarbij je gemakkelijk op rekening kunt bestellen.

Wat Lastechniek Rijnmond onderscheidt, is hun persoonlijke benadering. Met een eigen werkplaats en showroom staan ze klaar om je van dichtbij te laten kennismaken met hun producten en je te voorzien van deskundig advies. En omdat ze een van de grootste voorraden lasmaterialen in Nederland hebben, kunnen ze razendsnel leveren: vandaag besteld betekent morgen al in huis.

Voeg daar meer dan 40 jaar ervaring aan toe, en je hebt een team dat niet alleen productkennis heeft, maar ook de industrie door en door kent. Ze houden van direct contact en staan altijd klaar om te helpen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Lastechniek Rijnmond is dus niet alleen een leverancier, maar een partner in lassen.