Camerabewaking op bouwplaatsen is niet alleen nuttig om diefstal, vandalisme en brand te detecteren. Kooi Camerabewaking is ook bedoeld om de veiligheid van de werknemers te handhaven. Bouwplaatsbeveiliging en arbeidsveiligheid staan in synergie. Benieuwd wat dat inhoudt? In deze blog gaan we daar dieper op in.   

Toezicht zorgt voor veiligheid 

Beveiligingscamera’s kunnen worden gebruikt om werknemers op de bouwplaats te monitoren, zodat hun activiteiten veilig worden uitgevoerd. Waarom? Zo kunnen onveilige praktijken of gedragingen op tijd waargenomen worden. Dan kunnen er tijdig corrigerende maatregelen genomen worden zodat er geen ongevallen gebeuren. 

Bewijsmateriaal bij ongevallen 

In geval van een ongeval of incident op de bouwplaats kunnen beveiligingscamera’s waardevol zijn. Zij hebben de oorzaken en verantwoordelijkheden kunnen vaststellen. Dit kan je helpen bij het bepalen van de aansprakelijkheid en het voorkomen van juridische geschillen. Een camera met infrarood techniek kan hier goed bij helpen. Hierdoor heb zowel in licht als donker toezicht op het bouwterrein. 

Bewustwording en opleiding 

De camerabeelden kunnen ook worden gebruikt voor bewustwording en opleiding van je werknemers. Je zou de camerabeelden kunnen laten zien aan de werknemers als voorbeelden van veilige werkmethoden. Maar ze kunnen ook gebruikt worden in trainingsprogramma’s om werknemers bewust te maken van de potentiële gevaren. Zo zijn ze meer bewust van hun eigen veiligheid en het belang van de veiligheid van anderen. 

Diefstal- en vandalisme detectie

Beveiligingscamera’s worden natuurlijk ook gebruikt bij het detecteren van diefstallen en vandalisme op de bouwplaats. Het verhoogt niet alleen de veiligheid van eigendommen op de bouwplaats, maar het zorgt ook voor een veilige werkomgeving voor je werknemers. Met een RED camera van Kooi camerabewaking, kunnen er zelfs branden gedetecteerd worden binnen de bouwplaats. 

Verbetering van het nood respons 

In geval van een noodsituatie zoals brand, instorting of een medisch noodgeval, kunnen beveiligingscamera’s snel informatie verschaffen aan hulpdiensten of het Kooi Alarm Center. Hier werkt een team van ervaren en deskundige centralisten die precies weten hoe ze moeten handelen in geval van noodsituaties. Hierdoor wordt de reactietijd verkort en de kans op positieve resultaten vergroot. 

Kortom, beveiligingscamera’s zijn bedoeld om zowel de bouwplaats als de werknemers veilig te houden. Ze zijn van essentieel belang om ongevallen te voorkomen, de arbeidsveiligheid te verbeteren, werknemers bewust te maken van veiligheid en snel te reageren op noodsituaties. Als je nog meer vragen hebt over beveiligingscamera’s op de werkplaats en hun essentie daarvan, stel ze gerust met 247Kooi.