Als je thuis wil klussen, heb je diverse hulpmiddelen nodig. Of je nou van je zolder een hobbyruimte wilt maken of zelf een schutting in de tuin wilt plaatsen. Heb je de juiste hulpmiddelen niet in huis, dan kun je bepaalde projecten simpelweg niet met succes afronden en zijn er zelfs projecten waar je helemaal niet aan kunt beginnen. Wil jij meer thuis gaan klussen en wil je weten wat je hiervoor nodig hebt? Lees dan in dit artikel welke tien dingen je in ieder geval nodig hebt als handige doe-het-zelver.

1: een hamer

Een hamer is onmisbaar voor de handige doe-het-zelver die thuis wil klussen. Je hebt een hamer nodig als je een spijker in de muur wil slaan, maar ook als je iets in elkaar wil zetten met hout. Je gebruikt de hamer zeker niet altijd, maar hebt er zeker wel een nodig.

2: spijkers en schroeven

Heb je een hamer, dan heb je uiteraard ook spijkers nodig. Schaf verschillende soorten spijkers aan, zodat je altijd de juiste spijker hebt voor jouw project. Haal ook meteen enkele schroeven en pluggen, zodat je ook met een boor overweg kunt.

3: een boorhandboormachine

Of je nu van plan bent om een schroefboormachine te gaan gebruiken of je voornamelijk een klopboormachine nodig hebt: een boormachine is onmisbaar voor de doe-het-zelver thuis. Je kunt ook een schroefboormachine en een klopboormachine aanschaffen, zodat je zeker weet dat je voor iedere klus de juiste boormachine hebt. Ga voor een degelijk merk zoals Makita of Bosch, zodat je gegarandeerd bent van kwaliteit.

4: bouten en moeren

Naast spijkers, heb je ook bouten en moeren nodig als je serieus wil klussen in huis. Wil je met een project beginnen en moet je eerst nog naar de bouwmarkt om bouten en moeren te halen, dan is dit echt vervelend. Heb je de bouten en moeren al in huis, dan scheelt dit tijd en moeite.

5: een combinatietang

Een combinatietang kan voor vele verschillende projecten gebruikt worden en is zelfs handig voor de beginnende doe-het-zelver. Omdat de tang zo gemakkelijk in gebruik is, kan iedereen het gereedschap namelijk gebruiken.

6: werkhandschoenen

Werkhandschoenen worden ook wel klushandschoenen genoemd en zijn onmisbaar als je serieuze projecten op wil pakken in en rondom huis. Wil je zeker weten dat je kwalitatief hoogwaardige handschoenen aanschaft? Kijk dan bijvoorbeeld is bij Engelbert Strauss of op werkhandschoenenconcurrent, beide gespecialiseerd in werkkleding en handschoenen.

7: kit of lijm

Je kunt niet alles met spijkers, schroeven, bouten en moeren oplossen. Soms heb je ook kit of lijm nodig, dus dit moet je ook zeker in huis halen als je serieus wil gaan klussen.

8: een rolmaat

Wie iets wil meten, heeft een rolmaat nodig. Je gebruikt de rolmaat misschien niet iedere dag, maar bij het maken van metingen en het uittekenen van bepaalde projecten is dit hulpmiddel zeker handig om te hebben.

9: ringsleutels

Een set ringsleutels is onmisbaar, ook voor de beginnende klusser. Met ringsleutels kun je allerlei projecten oppakken, zowel binnenshuis als buitenshuis. Vooral bij het klussen in de badkamer en keuken zijn de sleutels handig.

10: een stanleymes

Tot slot heb je ook een stanleymes nodig om eenvoudig dingen door te kunnen snijden. Een scherp mes is zowel geschikt voor karton als voor plastic en andere harde materialen.