Als je gaat klussen in een nieuwbouwhuis of een woning die van de grond af aan opgebouwd moet worden, dan is het handig om een generator te hebben die de stroom voor je opwekt. Het is een ideaal hulpmiddel op plaatsen waar weinig tot geen elektriciteit aanwezig is. Ben je op zoek naar een aggregaat of heb je op korte termijn een generator nodig? De volgende tips helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze.

1. Een gemakkelijk te verplaatsen aggregaat
Kies voor een aggregaat die je eenvoudig kunt transporten of verplaatsen. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit, waardoor je gemakkelijk op verschillende plekken kunt werken. Zeker op plaatsen waar weinig tot geen elektriciteit aanwezig is, is dit een handige optie. Vergeet daarom niet te letten op het gewicht van de aggregaat.

2. Let op het vermogen van de aggregaat
Bij een aggregaat kopen let je op het vermogen van de generator. Voor sommige werkzaamheden heb je voldoende aan 2 pk, terwijl je voor andere toepassingen een vermogen nodig hebt van meer dan 20 pk. Het is verstandig om hier bij je aankoop rekening mee te houden.

3. Inverter spanningsregeling
Het kan slim zijn om een aggregaat te kopen voorzien van inverter spanningsregeling. Dit zorgt ervoor dat er continue spanning aanwezig is, ideaal voor kwetsbare apparatuur. Verder is het raadzaam te letten op een eventuele automatische oliemengcontrole, waardoor de kans op vastlopers verkleind wordt.

4. Stem je aankoop af op je bouwklussen
Door je aankoop af te stemmen op de soort bouwklussen die je uitvoert, doe je gegarandeerd een goede aankoop. Twijfel je over de aankoop die je moet doen? Je kunt altijd advies vragen aan je collega’s of contact opnemen met de klantenservice bij het bedrijf waar je een aggregaat koopt.

5. Koop je aggregaat bij Van Melis
Een aggregaat kun je gemakkelijk online aanschaffen bij Van Melis. Je hebt de keuze uit verschillende merken en modellen. Een bestelling die je plaats voor 20:00 uur, wordt dezelfde dag nog naar je huisadres verzonden. Je betaalt geen verzendkosten bij een aankoopbedrag van € 49,95 of hoger. Bovendien profiteer je van een eigen service afdeling voor reparatie en onderhoud aan de aggregaat.