Een Klic melding. Je hebt er wel eens van gehoord. Of je weet dat het belangrijk is. Maar waarom zou je een Klic melding doen?

Een Klic melding moet je doen als je graafwerkzaamheden in je tuin gaat doen. Dit hoeft alleen als je gaat graven met een machine of op een andere manier diep in de grond gaat.

Waarom een Klic melding?

Onder de grond liggen veel leidingen en kabels. Die zorgen ervoor dat jouw omgeving voorzien wordt van gas, water en elektriciteit. Ga je graven met een machine? Dan is de kans heel groot dat je een van die leidingen of kabels raakt. De gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Maar het is ook voor jezelf vooral vervelend. Bij een schade of lek, krijg je problemen met de toevoer van gas, water en elektriciteit naar je huis. Met een beetje pech zit je dan midden in de winter in een ijskoud huis. Niet echt iets wat je wil.

Door een Klic melding te doen, voorkom je dit. Bij een Klic melding geef je aan dat je graafwerkzaamheden gaat doen. Vervolgens krijg jij een overzicht van het kadaster. Je ziet dan waar alle leidingen en kabels liggen. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat je geen schade aanbrengt.

Hoe doe je een Klic melding?

Een Klic melding is eenvoudig te doen via een officiele instantie. Vul daar de benodigde gegevens in. Je hebt het binnen een paar minuten gedaan! Vervolgens krijg je een dag later alle gegevens binnen die je nodig hebt. Met een app waarmee je ter plekke kan zien wat er onder de grond ligt. Wel zo handig!

Klicapp handelt niet voor of namens het Kadaster