Zonnepanelen zijn een prima langetermijninvestering

Zonnepanelen zijn, zo is algemeen bekend, een prima investering voor de lange termijn. De kosten van een zonnepaneel zijn in de afgelopen jaren verder gedaald, zodat u uw investering er nog sneller uit kunt halen dan in het recente verleden het geval was. De gedaalde aanschafprijs van zonnepanelen hangt samen met verbeterde technische ontwikkeling en met het feit dat er veel aanbieders van zonnepanelen zijn, wat de prijs drukt. Met name groene energieleveranciers, met Greenchoice als een van de betere aanbieder, verkopen of verhuren zonnepanelen tegen scherpe, lage prijzen. Maar hoe zit het met de aanschaf- of huur kosten van zonnepanelen en de tijd die het u kost om de zonnepanelen terug te verdienen?

Kosten en terugverdientijd van gekochte en gehuurde zonnepanelen

Feit is dat zonnepanelen, of u deze nu koopt of huurt, zich snel terugverdienen en dus en goede investering zijn die u veel profijt oplevert. Gemiddeld verdienen 12 zonnepanelen zich terug in ongeveer 4 jaar tijd, afhankelijk van de capaciteit. Dat is vrij snel. Meestal is het zo dat hoe meer zonnepanelen u op uw dak legt, hoe sneller u het aankoopbedrag van de zonnepanelen weer terug hebt verdiend. Natuurlijk gaat het nog sneller als u aanspraak kunt maken op een gemeentelijke subsidie.

Zonnepanelen huren is, vergeleken met kopen, meteen rendabel. Zo kunt u via allerlei acties, zoals de bekende actie ZonHuur van Greenchoice, een of meer zonnepanelen huren vanaf 33 euro per maand voor liefst acht zonnepanelen. Deze panelen wekken echter aanzienlijk meer op dan 33 euro per maand, dus gaat u meteen verdienen aan de huur van de zonnepanelen. Zo bespaar je en doe je meteen iets goed voor het klimaat!

Zonnepanelen horen er helemaal bij

De conclusie mag duidelijk zijn: zonnepanelen horen er helemaal bij als het gaat om slim bezuinigen, maar ook wat duurzaamheid betreft en goede zorg voor het milieu. Wacht daarom niet langer en kies ook voor het huren of kopen van uw eigen zonnepanelen. Zo dringen we samen de te grote CO2-uitstoot in Nederland verder terug. En kunnen we straks een wereld achterlaten die ook voor ons nageslacht – onze kinderen en kleinkinderen – nog prettig bewoonbaar is!