Op een zwoele zomeravond of zonnige namiddag is het heerlijk om in de tuin te zitten. Genieten van een goed boek of een fijn gesprek. Heerlijk! Nu het najaar is begonnen, zul je echter merken dat het vaak net wat te fris is om aangenaam in de tuin te verblijven. De oplossing? Een veranda! Onder een veranda heb je geen last van harde wind, regen of andere najaar perikelen. Als je van plan bent om een veranda te nemen voor in jouw tuin, zijn er natuurlijk wel zaken waar je op moet letten. Benieuwd wat dan precies? Wij leggen het je uit!

Denk na over de functie

Leuk, je wilt een veranda nemen! Nu is het zaak om voor jezelf duidelijk te hebben wat de functie van de veranda precies wordt. Wil je een veranda waar je af en toe onder gaat zitten na het avondeten? Of moet de veranda echt een plek worden waar je met het hele gezin urenlang kunt zitten? Afhankelijk daarvan, kun je een veranda uitkiezen die bij jouw wensen past. Sommige veranda’s zijn natuurlijk extra stevig terwijl anderen vooral het doel dienen om regen tegen te houden. Denk daar dus aan en laat je adviseren!

Waar moet de veranda komen?

Het klinkt als een open deur, maar denk goed na over waar je jouw veranda plaatst! Natuurlijk kijk je hierbij naar hoe het eruit ziet, maar denk ook aan de stand van de zon. Wanneer je de veranda naar het zuiden richt – een populaire keuze voor veel mensen – zul je profiteren van veel zon. Van ‘s middags tot ‘s avonds staat de zon dan op jouw veranda. Heerlijk als je een echte zonaanbidder bent. Let wel – in de zomer kan het dan ook flink heet worden! Een veranda op het noorden is juist beter voor de koele kikkers.

Hout, aluminium of toch kunststof?

Uiteraard speelt ook het materiaal waarvan je veranda is gemaakt een rol. De meest populaire keuzes zijn hout, aluminium of kunststof. Ieder materiaal heeft natuurlijk zijn eigen kenmerkende voor- en nadelen. Ook speelt de look and feel van een materiaal een rol. Ga, voor je een veranda koopt, dus na wat voor uitstraling je wilt creëren om zo tot de juiste keus te komen!