Niets is zo vervelend als koude voeten. Het lijkt wel alsof dan je hele lichaam niet warm meer wil worden. Je kunt dikke sokken aantrekken, maar of dat nu zo charmant is? Met blote voeten of elegante panty’s voel je jezelf misschien prettiger in huis? Kies je voor vloerverwarming? Er is een andere oplossing om altijd warme voeten in huis te hebben. Een hele eenvoudige zelfs. Kies voor een of meerdere vloerkleden. Dat betekent voortaan gegarandeerd warme voeten. Zelfs zonder geitenwollen sokken en vloerverwarming.

Hoogpolig

Krijg je ook direct een huiselijk gevoel als je leest over hoogpolige vloerkleden? Het liefst ga je dan met je blote knieën op het kleed zitten, toch? Deze kleden hebben, hoe kan het anders, een extra hoge pool. Ze geven een huiskamer of slaapkamer een huiselijke uitstraling en zijn heerlijk warm voor de voeten. Een klein nadeel is dat het verschuiven van meubilair op hoogpolige kleden iets lastiger is.

Laagpolig

Ook een vloerkleed met een lage pool zorgt voor warme voeten en een huiselijke sfeer. Heb je kleine kinderen, dan is een laagpolig kleed praktisch. Vlekken zijn gemakkelijker te verwijderen en de kans om te struikelen is kleiner.

Rond, vierkant of rechthoekig

Ronde vloerkleden waren een tijd helemaal in. Nu zien we ook veel vierkante en rechthoekige kleden. Kijk maar eens op de website van Floorpassion.nl. Je ziet ze daar in allerlei soorten, maten, dessins en kleuren. Heb je veel rechte lijnen en hoekige meubels in je interieur, dan is een rond vloerkleed mooi om dit te doorbreken. Je krijgt meteen een speels effect. Je kunt ze voor de bank, half onder de bank of voor je bed neerleggen. Is dat even lekker voor je voeten als ze tijdens het ontwaken direct op een warm vloerkleed stappen? Door een groot vierkant of rechthoekig vloerkleed te nemen, kun je de meubels in je zithoek met elkaar verbinden. Zo creëer je als het ware een soort eiland.

Wollen vloerkleed

Wil je het warm krijgen, dan trek je al snel een wollen trui aan. Of toch die geitenwollen sokken. Zo is een wollen vloerkleed ook een ideale manier om warme voeten te krijgen. Vooral tijdens de koudere wintermaanden heeft zo’n kleed een goede isolerende werking. Ideaal voor in de slaapkamer, de hal of de woonkamer. De wollen vloerkleden van floorpassion zijn stuk voor stuk gemaakt van wol uit Nieuw-Zeeland. Verrassend zacht, comfortabel, warm en modieus.