Het inrichten van een huis is niet altijd even makkelijk, vaak heb je wel ideeën over hoe het er ongeveer uit moet komen te zien maar dat zijn allemaal losse eindjes. Het is leuk om tijdens het inrichten rekening te houden met de interieurtrends die momenteel spelen. Lees hier een aantal tips voor het stijlen en kom erachter wat de interieurtrends zijn.

Start altijd met de basis

Laat je vooraf inspireren, neem een kijkje op Pinterest en Instagram, verzamel je favorieten en maak een moodboard!  Nu je duidelijk hebt wat je mooi vindt en wat jij in jouw interieur wil hebben, kun je van start met de basis van je interieur. Bepaal welke meubels je wil en welke kleuren gaan overheersen in je woning.

Trend 1: Velvet!

Velvet, velours of fluweel. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Al een tijdje een welbekende onder de interieurtrends en dat blijft nog even zo. Je hoeft je geen zorgen te maken over of jouw velvet items over een jaar niet meer leuk zijn, trends komen namelijk altijd weer terug. Velvet kun je op heel veel verschillende manieren terug laten komen in jouw interieur. Denk aan een mooie grote bank voor in de woonkamer of zes eetkamerstoelen voor bij je houten eettafel. De opties zijn eindeloos!

Trend 2: Goud!

Oh my gold! Wil je voor stijlvol gaan, dan verwerk je goud of messing in jouw interieur. Goud zorgt voor veel warmte in je interieur en voegt dat vleugje glamour. De kunst bij goud of messing is om het zo subtiel mogelijk te houden. Die rijke, chique, elegante look die goud en messing met zich meebrengen kan ook kitscherig worden. Dat willen we natuurlijk niet! Verwerk het in je interieur door middel van bijvoorbeeld kandelaren, vaasjes, fotolijsten, beeldjes, lampen, bijzettafeltjes en spiegels.

Trend 3: Planten!

Ze mogen eigenlijk echt niet meer ontbreken in je interieur: planten! Het leuke is dat je met planten heel goed de sfeer in je woning kunt bepalen. Dus wil je de zomer in huis halen? Wissel je winterse planten in voor zomerse planten. De gatenplant, olifantsoor en jungleplant zijn de absolute favorieten.

Trend 4: Wave gordijnen!

Ook op het gebied van raambekleding zie je trends. Allereerst zijn gordijnen natuurlijk altijd goed, maar met een wave plooi al helemaal! Dit geeft je interieur een boost! Gordijnen met een waveplooi springen eruit en hiermee heb je net even wat anders te pakken. Wave gordijnen kunnen de plank niet misslaan, een gordijn met een waveplooi  staat namelijk heel stijlvol!

Op welke manier zorg jij ervoor dat je woning er stijlvol uitziet?