Er gebeuren ieder jaar veel ongelukken in en rond huis. De meeste ongelukken gebeuren wanneer er gewerkt wordt aan het huis. Dat kunnen grote verbouwingen zijn, maar ook bij de kleine klusjes gaat het regelmatig mis. Dit komt vooral door een verkeerde insteek: ‘even snel’ iets repareren, aanpassen of monteren. Het gebruik van verkeerd gereedschap, verkeerd materiaal of een slechte ladder zorgt voor problemen. Wanneer er geen veiligheidsmaatregelen getroffen zijn zoals een bril of handschoenen, dan kan het al snel uitmonden in een bezoek aan het ziekenhuis. Dat is jammer, want dit kan voorkomen worden door een kooiladder te gebruiken.

De tijd nemen en aandacht voor veiligheid

Op het moment dat je met jezelf afspreekt dat je niet meer even snel iets tussendoor doet, wordt het werk in en rond huis direct al een stuk veiliger. Wanneer je de tijd neemt, kun je de goede voorbereidingen treffen en heb je geen haast bij het verrichten van de werkzaamheden. Daardoor wordt het direct een stuk prettiger om te werken. Het maakt het ook makkelijker omdat je de tijd hebt om het juiste gereedschap en materiaal bij elkaar te zoeken voordat je begint met werken. Zo wordt het makkelijker om de klus te klaren en het resultaat is in de meeste gevallen ook nog eens stukken beter.

Wanneer het gaat om de veiligheid, dan denk je al snel aan een helm, veiligheidsbril, werkschoenen en handschoenen. Maar echte veiligheid heeft te maken met bewust werken en veilig materiaal. Op het moment dat er gewerkt moet worden van de grond af, gebeuren de meeste ongelukken. Trappen en ladders die eigenlijk al te oud zijn, die niet stevig in de grond staan of die een matige steun tegen de muur hebben. Zij zijn de oorzaak van valpartijen van grotere hoogtes, vaak met grote gevolgen. Maar een ladder is tegelijkertijd ook niet handig wanneer je met materialen of gereedschap aan het werk bent. Achterover van de ladder vallen is namelijk altijd een risico, tenzij je een kooiladder gebruikt.

Een kooiladder gebruiken

Wil je meer aandacht besteden aan de veiligheid zonder elke keer complete checklijsten te doorlopen? Kies dan voor een kooiladder. Deze ladders zijn speciaal ontwikkeld om veilig te kunnen werken op grotere hoogte en verhogen de veiligheid aanzienlijk. Zij zorgen voor meer veiligheid en tevens meer gemak tijdens het bouwen en verbouwen van je huis, schuur of bij het plaatsen van een dak op een verhoogde carport.