Als de tuin klaar is mag een mooie tuinset natuurlijk niet ontbreken. Waar vroeger de meeste mensen nog in het bezit waren van de standaard plastic tuinmeubelen is dit tegenwoordig niet meer het geval. De keuze in prachtige sets is de laatste jaren enorm toegenomen. Dit komt onder andere doordat er nu veel meer materialen voor buitenmeubelen zijn als; wicker, polywood en teakhout. Maar er is ook meer variatie in soorten sets.  

Er wordt steeds meer buiten geleefd mede dankzij de toenemende populariteit van overkappingen. Bij iets minder weer kan er ook nog heerlijk buiten gezeten worden. Dan mag een tuinset uiteraard niet ontbreken. Er zijn hierin veel opties mogelijk. Dan is de vraag natuurlijk waar kies je voor? Buiten een hapje eten met de hele familie of aan de bar hangen met vrienden? Om een idee te geven van verschillende mogelijkheden in sets, geven we hier een aantal voorbeelden.

Dinningset

De dinningset bestaat uit een (eet)tafel met een aantal stoelen. Een dinningset is ideaal om buiten lekker uitgebreid te dineren met het zomerse weer. De meest voorkomende set is geschikt voor vier of zes personen. Houd jij van lekker buiten eten? Dan is een dinningset ideaal voor jou.

Bistro- en balkonsets

Een bistro- of balkonset bestaat meestal uit twee stoelen en een kleine tafel. Handig voor een wat kleinere tuin, balkon, of om een knus extra hoekje te creëren.  Deze set wordt vaak gekozen om gezellig met z’n tweeën een kopje koffie aan te drinken of een boek te lezen. Het voordeel hiervan is dat het weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk op te bergen is.  

Picknicksets

Het gevoel krijgen dat je op vakantie bent in een mooi park? Wellicht kan een picknickset daar bij helpen. Gezellig met het hele gezin of familie heerlijk buiten zitten picknicken. Een picknickset zorgt voor een familiegevoel in de natuur, genietend van het buitenleven.

Barset

Niet alleen voor feestjes is een barset handig, maar ook voor zomerse weekenden om met vrienden te gaan borrelen. Je hoeft de tuin niet meer uit, alleen om het bier of de wijn uit de koelkast te halen. Een barset is stoer en belooft vele gezellige avonden. Prefect als je met je vrienden graag een avondje wilt samenkomen.

Zo hebben alle sets hun eigen voordelen en charmes. Nu is de vraag, welke set past het beste bij jouw tuin of balkon? Neem een kijkje op https://www.keessmit.nl/tuinsets/ voor meer voorbeelden en inspiratie.