Plannen maken voor een verbouwing is een uitdaging. Er zijn veel stappen die gezet moeten worden en ook op het gebied van materiaal en gereedschap moet er flink gerekend worden. Toch is zelf klussen een geweldige manier om bezig te zijn met je huis en de waarde ervan. Wil je het makkelijker maken tijdens je volgende project? Overweeg dan eens de mogelijkheden rond een steiger huren. We geven je 3 redenen waarom dit het beste is wat je kunt doen!

Reden 1: Makkelijker materiaal en gereedschap meenemen

Werken op grotere hoogte komt met bepaalde uitdagingen. Een van de uitdagingen is dat de afstand tot het materiaal en het gereedschap groot is. Het is niet wenselijk om al het gereedschap aan een riem te hangen en veel materiaal aan de ladder te hangen. Dit maakt het namelijk alleen maar gevaarlijk en zorgt er niet voor dat je makkelijk bij alles kunt tijdens het werken. Kies je voor een steiger huren, dan wordt het juist makkelijk om alles mee te nemen. Je hebt ruimte voor het materiaal en kunt gereedschap constant gewoon naast je neerleggen zodat je direct verder kunt. Het maakt het niet alleen makkelijker om aan je huis te werken, het maakt het ook veel sneller.

Reden 2: Meer plek voor hulp

Een groter project vraagt om meer mensen die kunnen helpen. Maar wanneer het op grote hoogte moet gebeuren en er is maar een ladder, dan schiet de hulp niet op. Wanneer je kiest voor het huren van een steiger, dan kunnen veel meer mensen tegelijkertijd aan het werk. Zelfs naast elkaar of met hetzelfde materiaal. Op die manier kun je alle mensen die willen helpen ook daadwerkelijk op een handige manier inzetten en dat betekent tijdwinst!

Reden 3: Je houdt geld over

Ben je niet constant bezig met verbouwen of is het een eenmalig project? Dan is het kopen van een steiger niet interessant. Het kost je alleen maar geld terwijl je de steiger maar een keer gebruikt en daarna waarschijnlijk alleen maar uitleent of goedkoper doorverkoopt. Kies je voor het huren van een steiger, dan zit je niet met de hoge aanschafkosten. Je houdt op die manier meer geld over voor al het gereedschap en de materialen die je echt nodig hebt bij het verbouwen. Wanneer je de steiger niet meer nodig hebt, breng je die gewoon terug en zijn er geen kosten meer aan verbonden.