Door een schuifpui te plaatsen, kun je de waarde van je woning verhogen. Dit komt omdat je niet alleen meer licht in huis krijgt, maar ook omdat je woning meer in verbinding komt te staan met je tuin door het toevoegen van een grote pui. Je kunt een expert inhuren voor het plaatsen van een schuifpui op maat, maar je kunt dit ook zelf doen. Door de pui zelf te plaatsen, bespaar je veel geld op deze klus. Dit betekent dat je de waarde van je woning kunt verhogen, zonder hier veel geld in te investeren.

Wil jij zelf een pui plaatsen, maar heb je geen idee hoe dit moet? Lees dan de vijf tips in dit artikel om de schuifpui op de juiste manier te installeren.

Tip 1: denk na over het materiaal van de schuifpui

Voor je aan de slag gaat met het plaatsen van de pui, moet je de pui eerst kopen. Nog voor je naar de winkel gaat om de pui aan te schaffen, is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende soorten materialen van de schuifpui. Zo kun je ervoor kiezen om een houten pui te plaatsen, maar is het ook mogelijk om in een kunststof schuifpui of in een aluminium schuifpui te investeren. Achterhaal wat de voor- en nadelen van de verschillende schuifpuien zijn en bepaal voor jezelf welke pui jij in jouw huis wil installeren.

Tip 2: doe deze klus met meerdere mensen

Het plaatsen van een pui kun je niet alleen doen, simpelweg omdat iemand de pui moet vasthouden als jij de boel gaat installeren. Zorg er daarom altijd voor dat je met meerdere personen bent als je aan deze klus gaat werken. Werk het liefst met iemand die verstand heeft van klussen en die jou advies kan geven tijdens schuifpui plaatsen.

Tip 3: maak een plan voor je begint

Om een schuifpui te plaatsen, moet je eerst sloopwerk verrichten. Dit kun je zonder enig plan doen, maar dan is de kans wel vrij groot dat het slopen mis gaat. Begin daarom nooit zomaar met het plaatsen van de pui zonder enige strategie, maar maak eerst een plannetje. Bepaal in dit plan wat je gaat slopen, hoe je dit gaat doen en hoe je vervolgens de pui gaat plaatsen.

Tip 4: werk nauwkeurig en rustig

Het is erg belangrijk om nauwkeurig en rustig te werken bij het plaatsen van de pui, zeker als je een deel van je woning moet slopen om de pui te plaatsen. Ga je te ruig of te snel te werk, dan is de kans groot dat je te veel sloopt of dat je de verkeerde delen van de muur kapot maakt om de pui te plaatsen.

Tip 5: werk de wand goed af

Heb je de pui eenmaal geïnstalleerd, dan moet je het geheel goed afwerken. Dit doe je met siliconenkit. Door siliconenkit aan te brengen op de randen van de schuifpui, is de boel namelijk goed geïsoleerd. Zitten er ergens grotere gaten door het slopen, dan maak je deze gaten dicht. Afhankelijk van de grootte van de gaten, kies je hier het juiste materiaal voor.