Je hebt vele jaren plezier gehad van je tuin, maar je bent niet meer helemaal tevreden over de uitstraling van je buitenruimte. Je hebt besloten je oude tuin op de schop te doen en een nieuwe tuin aan te leggen. In dit artikel lees je wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een nieuwe tuin, zodat je weet waar je aan toe bent. Op deze manier kun je je alvast voorbereiden op het project en gaat het aanleggen van de nieuwe tuin zo snel en gemakkelijk mogelijk.

Het maken van een tuinontwerp

Ga je je huis verbouwen, dan maak je een ontwerp voor je nieuwe woning. Het verbouwen van een tuin is misschien wat minder werk, maar ook hier heb je een goed ontwerp voor nodig. Zonder ontwerp weet je namelijk niet wat je aan het doen bent, maar ook niet hoe je tuin er uiteindelijk uit komt te zien. Het maakt niet uit of je de tuin zelf opnieuw gaat aanleggen of het verbouwen van de tuin uitbesteedt aan een expert, want je hebt altijd een goed ontwerp nodig voor jouw nieuwe tuin.

Pas als je een tuinontwerp hebt gemaakt, ga je de tuin volgens het ontwerp indelen. Waar een vijver moet komen, graaf je de grond bijvoorbeeld uit. Waar een gazon moet komen, maak je de grond klaar voor het zaaien van het gras. De plekken die je hebt uitgespaard voor mooie bloemen en planten, maak je klaar voor het planten van de zaden. Zo maak je de hele tuin klaar voor de verbouwing, uiteraard volgens de indeling van het tuinontwerp.

Het maken van een bestratingsplan

Ook als je jouw nieuwe tuin zo groen mogelijk wil maken, heb je een bepaalde vorm van bestrating nodig in de nieuwe tuin. Je wil namelijk niet over die mooie planten en bloemen lopen, maar je wil gewoon over een pad door de tuin kunnen lopen. Het maken van een bestratingsplan bij een nieuwe tuin aanleggen is dan ook een must, zeker als je vrij veel bestrating aan moet leggen in de tuin.

Het bedenken van een plan voor de tuinverlichting

Een tuin heeft ook goede verlichting nodig. Om ervoor te zorgen dat de hele tuin na het verbouwen van de tuin goed verlicht wordt, maak je een plan voor de verlichting van je nieuwe buitenruimte. Je bepaalt niet alleen waar de verlichting komt, maar ook hoe deze verlichting aangelegd moet worden. Ook kies je wat voor soort verlichting je in de tuin wilt verwerken. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit een eenvoudige tuinlamp, maar ook aan lampionnetjes of lantaarns die je in de grond steekt.

Het kopen van de nieuwe tuinmeubels

Tot slot heb je ook nieuwe meubels nodig voor je nieuwe tuin, zoals een nieuwe tuinset. Het beste moment om deze meubels te kopen, is als de tuin bijna af is en je een duidelijk beeld hebt van de indeling van de tuin en de sfeer in de tuin. Bekijk verschillende tuinmeubelen en koop de tuinset die het beste bij je nieuwe tuin past. Heb je de tuinset in de tuin geplaatst, dan ben je officieel klaar met tuin verbouwen en kun je echt gaan genieten van je nieuwe buitenruimte.