Voor sommige is het een klus die ze liever uitbesteden, anderen draaien er hun hand niet voor om. Het betegelen van je badkamer. Ben je niet geboren met twee linkerhanden en wil je heel wat geld besparen? Dan zijn deze tips voor het betegelen van je badkamer zeker het lezen waard.

#1 Wat is de afmeting van mijn badkamer?

Je hebt het juiste gereedschap in huis en mooie tegels op het oog. Kortom je bent klaar om aan de klus te beginnen. Voordat je de eerste tegels legt is het van belang de juiste maten van je badkamer in je hoofd te hebben. De afmetingen bepalen hoeveel tegels je nodig hebt en hoe groot het formaat van de tegels moet zijn.

#2 Hoeveel tegels moet ik in huis halen?

Je hebt de juiste afmetingen op papier en dan zal je net zien. De tegels die je op het oog had hebben niet het juiste formaat. Wat te doen? Je kunt er voor kiezen om de tegels te snijden om zo de gewenste grote te krijgen. Houd er vervolgens rekening mee dat je vanwege het snijdverlies wat extra tegels in huis haalt. Zo kun je ongestoord door met het uitvoeren van de klus.

#3 Hoe begin ik met betegelen?

Een goed begin is het halve werk. Werk daarom volgens een stappenplan om fouten te voorkomen. Door een raamwerk te gebruiken liggen de tegels recht tegen elkaar aan. Door daarbij een aantal millimeter voegruimte open te houden vang je speelruimte bij het lijmen van de tegels op. Het harden van de lijm duurt gemiddeld 24 uur. Hierna kun je beginne met het vullen van de voegen met kit. Den braven kit biedt betaalbare en duurzame kit die waterdicht is. Vervolgens zorgt een laatste schoonmaakbeurt voor een tip top betegelde badkamer.

#4 Hoe houdt ik de tegels schoon?

De klus is geklaard en je bent tevreden over het resultaat. Nu wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Dat doe je door de tegels goed te onderhouden. Door de tegels regelmatig af te spoelen voorkom je kalkaanslag. Is het kwaad al geschied? Kies dan voor een reinigingsmiddel met een niet al te hoge zuurgraad. Dit tast namelijk de staat van de tegels aan. Spoel na het reinigen de tegels altijd goed af en droog met een doek. Zo begin je elke dag weer in een frisse badkamer.

Bron afbeelding: https://static.pexels.com/photos/220680/pexels-photo-220680.jpeg