Buitenverlichting is ongetwijfeld belangrijk om een sfeervolle woning te creëren. De meeste mensen besteden echter vooral aandacht aan de binnenzijde van de woning. Toch is het ook de moeite waard om de buitenkant op de juiste manier te decoreren en af te werken. Op die manier passen beide goed bij elkaar, en dat komt zowel de look als het comfort van de woning ten goede.

Natuurlijk is het belangrijk dat je weet welke verlichting je best gebruikt voor de buitenkant van je woning. Of je nu je terras, je oprit of je gazon wil opfleuren, kiezen voor kwalitatieve verlichting is essentieel. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden!

De verschillende soorten buitenverlichting

De tuin is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij buitenverlichting, en dat is ook normaal. Vooral tijdens de lente en zomer, wanneer het warmer is, is het de moeite waard ook je tuin mooi in te richten en af te werken. Dit kan door middel van de juiste buitenverlichting:

1. Paalverlichting

Een erg populaire keuze is paalverlichting in de tuin. Dergelijke lampen worden doorgaans tussen het terras en het gazon geplaatst, of bijvoorbeeld langs een stenen weggetje dat door de tuin loopt. Het voordeel van deze verlichting is dat hij in verschillende uitvoeringen komt en een unieke uitstraling teweegbrengt. Paalverlichting kan met gewone gloeilampen, maar vooral LED lampen zijn erg populair.

2. Spots

Vervolgens worden ook vaak spots gebruikt voor de verlichting van de tuin. Zo kunnen ze verwerkt worden in de tegels van het terras, wat een opvallend lichteffect creëert. Ideaal als je je terras een sfeervolle look wil geven, bijvoorbeeld bij een tuinfeestje. Ook worden spots vaak verwerkt aan de voet van bomen of andere vegetatie. De reflectie van het licht op het groen in de tuin garandeert een unieke uitstraling, die de gezelligheid van het terras en de tuin een niveau hoger tilt.

3. Hanglampen

Ten slotte is het ook een goed idee om te kiezen voor hangende lampen. Hoewel dit misschien niet logisch mag lijken (aangezien er in de tuin nu eenmaal geen dak is), verleent dergelijke verlichting zich wel erg goed als je over een terrasoverkapping beschikt. De lampen worden dan eenvoudigweg aan de rand van de overkapping bevestigd, waardoor ze zowel het terras als het gazon verlichten. De perfecte oplossing als je wat meer leven in de brouwerij wil brengen ’s avonds als het donker is!

De juiste verlichting kiezen voor jouw tuin

De tuin is ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen van elke woning. Zeker tijdens de warmere maanden van het jaar is het belangrijk dat je over de juiste verlichting beschikt. Op die manier wordt de tuin een volwaardig onderdeel van het huis, en kunnen zowel jijzelf als je gezin en bezoekers er meer van genieten.

Bovenstaande soorten verlichting zijn nog maar enkele voorbeelden. Toch geven ze je al een goed idee van verschillende manieren waarop je je tuin een extra dimensie kunt geven. Aanbieders zoals Budgetlight.nl hebben een uitgebreid gamma aan lampen voor buitenverlichting.