Waar kies je voor?

Tafels zijn er in alle soorten en maten. Wat voor soort tafel je ook kiest, het is één van de grootste blikvangers in je kamer omdat het een wat groter meubelstuk is. Het is ook een belangrijk meubelstuk. Er gebeurt heel veel aan. Je eet er je maaltijden, gebruikt hem als werkblad en hij heeft een belangrijke, sociale functie in huis. Er worden namelijk veel gesprekken aan gevoerd, tijdens de maaltijd, bij het drinken van een kop koffie of thee, of onder het genot van een glaasje wijn. Daarom is het fijn en belangrijk om een tafel te hebben die tegen een stootje kan. Een tafel is namelijk meestal geen siervoorwerp zoals een schilderij maar een gebruiksvoorwerp. Daarom is een stevige en robuuste tafel echt aan te bevelen. Wil je ideeën opdoen? Kijk dan eens op Robuustetafels.nl.

Waar moet je op letten als je een tafel wilt aanschaffen?

– De tafel die je kiest moet natuurlijk qua vormgeving, kleur en materiaal wel goed bij de rest van je interieur passen.
– Je moet voor jezelf goed duidelijk hebben, voor hoeveel personen je een tafel zoekt, en daarbij ook rekening houden met de grootte van je kamer. De tafel moet er wel goed in passen. Daarnaast is het niet mooi als je een kleine tafel in een hele grote kamer plaatst.
– Welke vorm heeft je voorkeur? Tafels zijn er in een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige uitvoering.
– Wat voor materiaal wil je? De meeste tafels zijn van hout gemaakt, maar er worden ook steeds meer andere materialen gebruikt, zoals: staal, aluminium, riet of kunststof
– Waar wil je de tafel vooral voor gebruiken? Zoek je een tafel waar je af en toe eens aan kunt eten of wordt de tafel dagelijks zeer intensief gebruikt door bijvoorbeeld een gezin met kinderen? In dit geval kun je beter een harde houtsoort nemen en geen grenen wat een zacht houtsoort is. Dat zit namelijk binnen de kortste keren vol met krassen en putten.
– Wil je een tafel die je makkelijk schoon kunt houden, of vind je een houtsoort die je regelmatig in de olie moet zetten, mooier?
– Welk budget heb je beschikbaar? Als je dat duidelijk hebt voor jezelf voordat je gaat zoeken naar een tafel, dan maakt dat de keuze al een stuk makkelijker. Als je een tafel in een lagere prijsklasse zoekt, hoef je niet te gaan kijken naar een op maat gemaakte eikenhouten tafel. Heb je juist wat meer geld beschikbaar en ben je op zoek naar een tafel van een wat hogere kwaliteit die ook voor een langere periode meegaat, dan hoef je niet in een woonwarenhuis, waar meubels verkocht worden met een wat lager prijssegment te gaan kijken, maar kun je beter naar een speciaalzaak gaan.

Laat je inspireren!

Op Robuustetafels.nl vind je een heel groot assortiment aan tafels. Deze zijn er in standaardmaten maar je kunt er ook één op maat laten maken. Neem eens een kijkje op deze site en laat je verrassen door de vele mogelijkheden!