Waar komt de trend van de Ikea hack vandaan? Is het vanuit onze creativiteit die we ook gebruiken als we oude materialen recupereren? Willen we het goedkoop houden, maar toch aanpassen aan onze eigen stijl? Deze trend is alvast een pittige, vindingrijke manier om je woning in te richten. Wij geven jou graag wat tips en voorbeelden van leuke Ikea hacks, zodat je zelf aan de slag kunt!
ikea hack

De Ikea hack: eenvoudig en snel resultaat

Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudig kastje, de Tarva dresser. Wat je hier allemaal mee kunt! Een gelijkaardig kastje zien we hier. Je zet andere pootjes onder de kast, geeft ze nieuwe handgrepen en geeft ze een laagje verf. Plots krijg je een gepersonaliseerde en stijlvolle kast. Of wat dacht je van deze leuke Ikea hack: een eenvoudig tafeltje werd omgetoverd tot een rustieke salontafel. Wat verf en wat oude planken, meer was er hiervoor niet nodig. Maak bijvoorbeeld zelf een leuk nachttafeltje of een rustiek rek. Met een klein budget krijg je heel wat meerwaarde.

Ikea wordt onherkenbaar

Met wat handigheid transformeer je eenvoudige Ikea spullen tot een échte leuke Ikea hack. Het voorwerp wordt onherkenbaar en ziet er soms wel heel duur uit. Zo zijn deze tafel of dit bed gewoon niet meer te herkennen. Heb je bij Ikea al een dergelijke kast kunnen vinden? Nee toch? Heel leuke Ikea hacks zijn krukjes en mini-tafeltjes. Deze worden in een mum van tijd speeltafeltjes voor de kinderen of een leuke ottoman. Je geeft een pittig kleurtje aan zo’n tafeltje, je voegt wat handige rekjes toe en het wordt een leuk bijzettafeltje.

ikea hacks
Ikea hacks zijn officieel herkend

We zijn zover! Ikea hacks worden oogluikend toegestaan. Iedereen spreekt er over, we weten nog niet goed of het plagiaat of kopiëren is, maar voorlopig maken we er ons geen zorgen over. Het is zo leuk om zaken te transformeren, spelen met vormen en kleuren of ze helemaal onherkenbaar te maken. Ikea hacks zijn zelfs zo populair, dat er hele artikelen en zelf boeken over geschreven worden. Doe gerust inspiratie op op internet. Je zult je ogen niet geloven! Elke Ikea hack is een uniek stuk, en dit voor een laag budget. Gewoon doen!
leuke ikea hacks