Als jouw tv nog steeds op een kastje staat, is het nu toch wel de hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen. Zo’n ouderwets kastje of tafeltje past toch niet meer bij het huidige design van de ultra moderne tv. De mooiste oplossing is om je tv aan een tv beugel op te hangen. Dat staat niet alleen heel fraai maar bovendien hangt de tv ook nog heel veilig en stevig. Een tv beugel kun je heel eenvoudig zelf monteren.

Soorten tv beugels

Er zijn gelukkig veel soorten tv beugels in omloop. Grofweg kun je deze onderverdelen in:

  • Een vaste tv beugel. Deze is eenvoudig te bevestigen en hangt strak tegen de muur. De tv kan niet gedraaid worden.
  • Een kantelbare tv beugel. Hiermee kun je de kijkhoek naar eigen wens instellen.
  • De draaibare tv beugel. Met deze tv beugel kun je iedere kijkhoek en kijkrichting nauwkeurig bepalen.

Verder heb je ook nog speciale tv beugels. Zo is er bijvoorbeeld een verticale, verschuifbare tv beugel of een tv beugel met geïntegreerde soundbar.

Het ophangen van de tv beugel

Nadat je bepaald hebt waar je de tv beugel wilt hebben, is een grondig inspectie van de muur wel noodzakelijk. Is deze stevig genoeg en lopen geen leidingen achter?

Als je de tv aan de muur bevestigt wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat deze volkomen stevig en veilig hangt. Elke moderne tv heeft op aan de achterzijde 4 tot 6 schroefgaten. Deze gaten moet je in horizontale en verticale richting opmeten in millimeters. Hieruit komen de zogenaamde VESA-waarden. Zo is bijvoorbeeld een VESA-waarde 75×75 een standaard waarbij de afstanden tussen de schroefgaten 75mm zijn.

Om te zorgen dat de tv beugel kaarsrecht hangt is het verstandig een waterpas te gebruiken.

Op de website van lcdwandbeugels.nl kun je de maten precies aangeven en verschijnen de geschikte tv beugels voor jouw tv.

Het aanbod van LCDwandbeugels

Of je nu een tv beugel, muurbeugel of plafondbeugel kiest, bij lcdwandbeugels ben je verzekerd van een een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Er zijn beugels van bekende merken als DQ, MyWall en Vogel’s maar ook van onbekende merken. Als je twijfelt of je tv wel geschikt is om op te hangen, laat je dan adviseren door lcdwandbeugels.nl.