Bij het inrichten van de slaapkamer is het belangrijk om na te denken over de ideale slaapkamerkasten. Het is een meubel dat je veel gebruikt, zowel voor kledij, schoenen, lingerie maar ook voor lakens en ander beddengoed. Afhankelijk van de ruimte of het budget kun je je kledingkast op maat laten maken. Wat zijn hier de mogelijkheden en voor welk type kamer zijn ze geschikt?

slaapkamerkasten

Bron afbeeldingen: www.anselmoome.nl

Maatwerk

Een kledingkast op maat laten maken kan interessant zijn als je ruimte geen standaard afmetingen heeft. Kasten die reeds gemaakt zijn in de winkel passen niet altijd perfect bij je interieur qua maat of kleur. Dankzij maatwerk kan je hier een oplossing aan bieden. Ligt je slaapkamer bijvoorbeeld onder het schuine dak? Dan kun je toch perfectie die verloren ruimte gebruiken dankzij kasten in maatwerk.

Slaapkamerkasten op maat zorgen ook voor de nodige hygiëne in de slaapkamer. Omdat er geen vervelende ruimtes naast of achter de kast blijven kan stof of ander vuil er niet ophopen.

Inloopkast op maatinloopkast-op-maat

Een inloopkast op maat biedt oneindig veel mogelijkheden. Belangrijk criterium hier is uiteraard de nodige ruimte. Dit type kast is niet geschikt voor kleinere slaapkamers. Een inloopkast kan volledig open worden gemaakt, met rails om kleerhangers op te hangen. Er kunnen eventueel lades voorzien worden voor kleinere zaken als lingerie of sokken, juwelen, zakdoekjes,… Er kunnen ook handige schappen worden voorzien om schoenen mooi in uit te stallen of gewoon voor opgeplooide kledij die niet op een hanger hoeft.

Ze bestaan in alle stijlen, zowel klassiek, strak en modern of eerder landelijk. Er kunnen lichtjes worden ingebouwd of spiegels. De prijs zal bepaald worden door de moeilijkheidsgraad van de kast en uiteraard ook de grootte van de ruimte waar ze dient in te passen.

Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden zoals hout, spaanplaat, glas, metalen, natuurvriendelijke materialen,… al naar gelang de stijl van je interieur.

Schuifdeurkast op maat

Voor kleinere slaapkamers of ruimtes met niet standaard afmetingen kan ook gewerkt worden met een schuifdeurkast op maat. Uiteindelijk zijn hier ook alle mogelijkheden die een open inloopkast biedt, zoals lades, schappen, rails voor hangers,… Maar in dit geval zitten ze mooi weggewerkt achter een aantal schuifdeuren.

Uiteraard kunnen kasten met een schuifdeur ook voor grotere ruimtes worden voorzien. De deuren houden stof buiten en omdat je kledij en beddengoed mooi verborgen zitten achter de deuren zorgen ze ook voor een bepaalde rust.

Er kan een spiegel worden ingewerkt in één van de panelen en afhankelijk van de ruimte en smaak kan er gewerkt worden met twee of meerdere panelen. Daarnaast kunnen panelen in glas of melkglas uitgewerkt worden of hout en spaanplaat.

Conclusie

Slaapkamerkasten kiezen is niet steeds eenvoudig. Soms vraagt de vorm van de ruimte voor een bepaald specifiek type kast die best als maatwerk geplaatst wordt. De keuze is zeer ruim voor elke stijl van interieur of behoefte van kastruimte. Afhankelijk van je budget en behoefte kan je werken met een inloopkast of een kast met schuifdeuren. Beiden bieden zeer handige oplossingen voor elk interieur. Kies vooral wat je mooi en praktisch vindt voor een lang genot van je slaapkamerkast.