Rolgordijnen behoren al jaren tot de absolute top als het gaat om raambekleding en raamdecoratie in huis. We vinden ze vrijwel in elke kamer in huis, maar de slaapkamer blijft toch favoriet. Dat is dan ook niet zo gek natuurlijk. Een rolgordijn is niet alleen tijdloos, maar geeft ook nog eens een volop sfeer en charme aan de slaapkamer. Het is dan ook niet zo gek dat rolgordijnen vrijwel overal verkrijgbaar zijn. Toch zien we een heleboel verschil in prijs en kwaliteit. Op mnprojecten.nl vind je oneindig veel verschillende soorten zon- en lichtwering en een uitgebreide collectie van rolgordijnen van duurzame kwaliteit. Maar wat maakt rolgordijnen nu eigenlijk zo populair? Welke uitvoeringen zijn er bekend? Daarover lees je hieronder meer.

Voordelen rolgordijnen

  • Rolgordijnen zijn al jarenlang enorm populair. Ze hebben een tijdloze en neutrale uitstraling waardoor je ze bijna met elke stijl en kleurenpatroon kan combineren. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg duurzaam: met een goed rolgordijn kan je al gauw een jaar of 5 a 10 doen. 
  • Traditionele rolgordijnen beschikken over een cassette en zijprofielen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor in de woonkamer: zo kan je zelfs met de gordijnen dicht genieten van een hoop licht.  
  • Rolgordijnen geven meer uitstraling en karakter aan je kamer. Door hun moderne look zorgen ze voor een geheel andere sfeer dan een traditioneel gordijn zou doen.  
  • Bij het monteren van rolgordijnen hoef je vrijwel nooit te boren. Vaak worden de cassettes geleverd met speciale plakstrips, zodat boren helemaal niet meer nodig is. Dat maakt rolgordijnen ook ideaal voor huurwoningen.  
  • Rolgordijnen nemen geen ruimte in beslag. Waar grote, dikke gordijnen vaak een deel van de ruimte innemen (ook als ze open zijn), geldt dat niet voor een rolgordijn. Overdag trek je het gordijn gemakkelijk met een ketting omhoog en dan is alles uit het zicht. De cassette is net zo breed als het raam, waardoor het niet in de weg hangt. Deze kan zelfs zorgen voor wat extra sfeer, denk bijvoorbeeld aan een vierkante cassette die de lijnen van je muren en plafond perfect volgt.

Verschillende varianten van de rolgordijn

Je hebt heel veel keus als het gaat om rolgordijnen. Het is raadzaam om eerst goed na te gaan waar je de rolgordijn gaat gebruiken. In de slaapkamer is het vaak van groot belang dat je lekker kunt slapen, zonder al te veel lichtdoorlating vanuit het raam. Een lichtdoorlatend rolgordijn is dan ook niet aan te raden, door de kieren en cassette zal de kamer nog steeds licht zijn als de gordijnen dicht zitten. Een verduisterend rolgordijn beschikt over een speciale coating, waardoor deze geen enkel licht meer doorlaat. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de coating warmte reflecterend te maken. Zo houd je de slaapkamer ook nog eens heerlijk koel tijdens de warme zomerdagen.