Goed personeel vinden én behouden is vandaag de dag een grotere uitdaging dan ooit tevoren. Nu was het vinden van personeel voor de bouw al jaren lastiger aan het worden door de terugloop aan gekwalificeerde en goed praktisch opgeleide mensen. Maar door de ontwikkelingen van afgelopen jaren is het over de hele linie genomen een groot zorgpunt. 

Natuurlijk loont het om personeel meer salaris aan te bieden, goede arbeidsvoorwaarden te creëren en flexibel te zijn. Maar er is meer. Uit onderzoek blijkt ook keer op keer dat werkplezier uiteindelijk op nummer één staat qua motivatie voor werknemers. Nu kun je daar als werkgever invloed op uitoefenen, maar soms is dit wel lastig. Zo is het in de bouwsector bijvoorbeeld niet mogelijk de optie van thuiswerken te bieden, het is nu eenmaal nodig om ‘ter velde’ te zijn in de bouwsector. 

Toch zijn er wel andere manieren waarop je water bij de wijn kunt doen richting je personeel. Namelijk door te investeren in producten die het werken simpelweg leuker maken. Welke dat zijn? Hier een aantal investeringen. 

Goede producten

Werken in de bouw is zwaar. Het is een sector waar vroegtijdige uitval door bijvoorbeeld rugklachten of door een arbeidsongeval veel vaker voorkomt dan in andere branches. Houd hier rekening mee en investeer in goede producten. Neem bijvoorbeeld palletwagens, ook wel handpallettrucks of pompwagens genoemd. Bijna ieder groot bouwbedrijf heeft een magazijn en deze zijn dan ook onmisbaar daar. 

Een palletwagen kopen is daarom een investering in je personeel. Door middel van zogenaamde pompbewegingen wordt de pallet van de grond gelift, wat er voor zorgt dat een werknemer niet zware zaken hoeft te tillen. Hierdoor kunnen werknemers veiliger en efficiënter hun werk doen. Daarnaast neemt het werkplezier ook nog eens toe, werken wordt makkelijk er simpelweg leuker. 

Ontwikkel meer

En dan hebben we het niet over het meer ontwikkelen van projecten maar juist over het ontwikkelen van personeel. Soms wordt er in de bouw simpelweg vanuit gegaan dat werknemers geen ambitie hebben om door te groeien. Dit is in veel gevallen een aanname die niet klopt, zeker niet onder de nieuwe generatie. 

Ga altijd met iedere werknemer het gesprek aan over zijn of haar ambities en waar jullie elkaar daarin kunnen vinden. Misschien wil iemand wel doorgroeien tot opzichter of leidinggevende. Biedt hem of haar deze mogelijkheid en geef de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen. Je zult zien dat personeel hierdoor langer blijft werken bij jouw bedrijf.

Kortom, verhoog het werkplezier van je werknemers met investeren in de juiste producten maar ook in de ontwikkeling van personen. Door deze combinatie zorg je ervoor dat het werkplezier toeneemt en dat personeel niet blijft ‘hangen’ maar er bewust voor kiest om bij jou te mogen werken. Wacht niet tot werknemers hiertoe het initiatief tonen maar neem het voortouw en ga zelf het gesprek aan. Uiteindelijk zal dit in ieders voordeel wat opleveren. 

Dit zijn investeringen die zichzelf op korte én op lange termijn weer gaan terugbetalen. En we weten allemaal, dat zijn de beste investeringen!