Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht? Gefeliciteerd! Het fijne aan een nieuwbouwwoning is dat je helemaal vrij bent in het indelen van je huis. Een nieuwbouwwoning is helemaal nieuw, waardoor je het helemaal naar je eigen wensen kunt inrichten. Ben je benieuwd waar je mee moet beginnen als je een nieuwbouwwoning wilt inrichten? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven wij jou wat goede tips!

Plattegrond maken

Omdat een nieuwbouwwoning gloednieuw is en je zelf alles kunt inrichten, kan dit een lange tijd in beslag nemen. Het is daarom verstandig om te beginnen met het maken van een plattegrond. Op deze plattegrond kun je neerzetten wat voor welke ruimte in je nieuwbouwwoning is bedoeld. Waar komt de slaapkamer en de eventuele logeerkamer? Bedenk voor elke ruimte in je nieuwbouwwoning wat voor soort kamer er komt. Als je hier een duidelijk beeld van gecreëerd hebt, is het goed om te kijken naar de overige dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de ramen, vensterbanken, radiatoren en ga zo maar door. Het is verstandig om de plattegrond direct al zo veel mogelijk in te vullen. Zo houd je een beter overzicht. Het kan een goed idee zijn om een plattegrond zelf te maken, maar het kan ook verstandig zijn om hier een specialist voor in te schakelen. Wanneer je dit doet ben je ervan verzekerd dat je niets op de plattegrond vergeet en kun je goed advies krijgen.

Moodboard maken

Als je plattegrond af is, wordt het tijd voor de volgende stap: een moodboard maken. Het maken van een moodboard kan je zeker helpen om een beter beeld te krijgen van de inrichting van jouw nieuwbouwwoning. Om een moodboard te maken, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Dit kun je doen op verschillende websites, woontijdschriften of bijvoorbeeld op het populaire platform Pinterest. Zie je mooie dingen voorbijkomen? Verzamel deze direct. Door allerlei dingen te verzamelen die je mooi vindt, kun je een groot moodboard maken. Dit kan jou zeker helpen bij het inrichten van jouw woning. 

Kleurenpalet samenstellen

Misschien heb jij al een beetje een idee over de kleuren die je graag wilt laten terugkomen in jouw nieuwbouwwoning. Het is in ieder geval goed voor de inrichting van je woning om een kleurenpalet samen te stellen. Je kunt bij bouwmarkten heel gemakkelijk een kleurtester aanvragen. Hiermee kun je zien of deze kleur goed binnen de ruimte in jouw woning past.

Vloer en muren

Nu je een hoop inspiratie hebt verzameld, is het tijd om na te denken over de vloer en de muren. Bekijk hierbij ook goed van tevoren wat je graag wilt en wat niet. Er zijn tegenwoordig namelijk talloze dingen waar je uit kunt kiezen. Neem hier de tijd voor, want je wilt uiteraard voorkomen dat je achteraf toch niet helemaal tevreden bent. Bekijk verschillende soorten vloeren om hier een keuze uit te maken. Dit geldt ook voor de kleur voor je muren. Besteed hier echt aandacht aan, zo voorkom je eventuele teleurstellingen. 

Bedenk wie wat gaat doen

Alle klussen in je huis uitbesteden kan flink oplopen in de kosten. Het kan daarom goed zijn om na te denken over wat je zelf allemaal in je huis kunt gaan doen. Zorg dat je op een rijtje krijgt wat je zelf in je woning wilt doen en welke taken je graag zou uitbesteden. Door ook zelf taken op te pakken, kun je aardig wat geld besparen. Dit geld kun je dan weer besteden om andere leuke dingen te kopen voor in je nieuwbouwwoning. Als je zelf aan de slag wilt gaan met enkele klussen in je nieuwbouwwoning, is het wel van belang dat je het juiste gereedschap hebt. Zorg in ieder geval voor de volgende gereedschappen: schroevendraaier, schroeven, spijkers, bouten, moeren, rolmaat, kit of lijm en een stanleymes. Ook elektrisch gereedschap als een schuurmachine of accu gereedschap als een accu boormachine via Mastertools kunnen goed van pas komen bij klussen in je woning. 

Woonaccessoires

Zijn de ruimtes in je huis af? De muren hebben een kleur, de vloeren liggen erin en alles is zo goed als klaar voor gebruik. Als dit zover is, is het tijd om te beginnen met de accessoires. Zonder accessoires kan jouw woning een beetje saai worden, dus het is zeker een aanrader om hier gebruik van te maken. Denk aan leuke accessoires als een kussen, kandelaar, spiegel, schilderij en ga zo maar door. Ook kun je jouw woning een stuk gezelliger maken met behulp van leuke planten en bloemen. Door woonaccessoires toe te voegen aan jouw nieuwbouwwoning, wordt het echt helemaal jouw persoonlijke plekje.