Ben jij iemand die hobbymatig graag en vaak klust aan zijn eigen woning of als vriendendienst aan die van anderen? Dan zou het misschien wel iets voor je zijn om je om te laten scholen voor werk in de bouw of techniek. De bouw- en technieksector is de laatste jaren behoorlijk in beweging, en je zal dan ook niet snel om werk verlegen zitten. Hoewel er uiteraard sprake is van grote uitdagingen zoals de stikstofcrisis en geluidsnormen, is er grote vraag naar technische professionals. Hierbij kun je niet alleen denken aan metselaars, timmermannen en aannemers, maar ook aan installatie- en elektromonteurs.

Veel vraag naar elektro- en installatietechnici

Er is in Nederland een groot tekort aan woningen ontstaan. Er zullen de komende jaren een gigantisch aantal woningen bijgebouwd moeten worden om de groeiende bevolking een dak boven het hoofd te kunnen bieden. Daarnaast zullen de komende decennia heel veel woningen en andere gebouwen verduurzaamd moeten worden om aan de normen te gaan voldoen, en is de vraag naar verduurzaming van woningen sowieso al explosief gestegen vanwege de hogere energielasten. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat mensen intussen te maken krijgen met lange wachttijden. Vanwege de vergrijzing in de bouwsector, en de eerdere uitstroom tijdens de bouwcrisis een decennium geleden, is de vraag naar technici in de bouw een stuk groter dan het aanbod. 

Wat kun je allemaal doen als elektro- of installatietechnicus?

Als elektromonteur houd je je bezig met de aanleg van en het onderhoud aan elektranetwerken, en het ontwikkelen en installeren van elektronische systemen en installaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van elektra en het uitbreiden van een groepenkast. Bij werk in de installatiebranche kun je daarnaast bijvoorbeeld denken aan sanitair monteur, loodgieter, airco- of rioleringsmonteur.

Betaalde omscholingstrajecten met direct een goed inkomen

Verdien jij nu je geld met heel ander werk, maar zou je wel graag in de techniek gaan werken? Kijk dan eens of een opleiding elektrotechniek of installatietechniek opleiding bij Strevon iets voor je is. Met een opleiding van Strevon ben je namelijk verzekerd van een leuke baan in de techniek. Je volgt  diverse techniek cursussen, zodat je na anderhalf jaar volledig zelfstandig aan de slag kunt. Je hebt hiervoor geen vooropleiding in de branche, of relevante werkervaring nodig. Tijdens het omscholingstraject ga je fulltime aan het werk bij een bedrijf. Zo doe je gelijk ervaring op en ontvang je vanaf de eerste dag al een goed salaris. En natuurlijk worden de opleidingsdagen volledig vergoed en doorbetaald.