Heeft u net een nieuw huis laten bouwen? Grote kans dan dat deze al voorzien is van goede inbraakbeveiliging. De meeste nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig namelijk standaard voorzien van kwalitatief goede sloten, waardoor de kans op een inbraak een stuk kleiner is. Maar wat kun je zelf verder nog doen om je nieuwbouwwoning te beschermen tegen inbrekers?

Nieuwe sloten plaatsen

Wanneer je enkele jaren geleden een nieuwbouwhuis betrokken hebt, is het denkbaar dat de sloten verouderd zijn en vervangen moeten worden. Wilt u nieuwe sloten plaatsen? Dan is het zaak om de juiste sloten te kiezen. Om meer informatie te krijgen over de verschillende sloten, doe je er goed aan om contact op te nemen met een slotenmaker. Hij kan je van de juiste tips voorzien, je sloten aanbevelen en je kunt zelfs het plaatsen aan hem overlaten.

Beveiligde ramen

Veel mensen zorgen vanzelfsprekend voor een goede beveiliging van de deuren van hun woning, maar raambeveiliging wordt regelmatig vergeten. Vergeet echter niet dat inbrekers al via een heel klein raam binnen kunnen komen. Wanneer je een nieuw huis laat bouwen, is het raadzaam om ook de ramen van de juiste inbraakbeveiliging te voorzien.

Extra beveiliging

De meeste nieuwbouwhuizen worden standaard geleverd met sloten die gekeurd zijn door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze stichting voorziet de sloten van één, twee of drie sterren. Deze sterren geven aan in hoeverre de sloten beschermen tegen inbraak. Deze sloten beschermen vaak niet tegen nieuwe inbraakmethodes als kerntrekken. Om dit ook tegen te gaan, kun je speciale kerntrekbeveiliging laten plaatsen door een slotenmaker.

Inbraakpreventie buitenshuis

Om inbrekers af te schrikken, kun je ook rondom je woning een aantal maatregelen treffen voor wat betreft inbraakpreventie. Zo kun je bijvoorbeeld een alarmsysteem of camera’s laten plaatsen. Is dit je toch wat te gortig? Dan kun je kiezen voor buitenverlichting die werkt op een sensor. Dit schrikt inbrekers vaak af en zorgt er in veel gevallen voor dat ze de benen nemen.

Bron: http://www.antwerpenslotenmakers.be/