Diegene die het idee gehad heeft om U-elementen in de tuin te introduceren, moet wel een genie geweest zijn! Het is zo iets eenvoudigs, maar met oneindig veel mogelijkheden! Nog nooit was de inrichting van je tuin zo makkelijk!

Wat is het precies?

Een U-element is zoals het woord het zegt: drie betonnen platen, aan elkaar verbonden in een U-vorm. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Betondingen.nl en je begrijpt meteen wat we bedoelen. Het is stevig, makkelijk bij mekaar aan te sluiten of op mekaar te stapelen. We zagen deze vorm al eerder in ons interieur in de vorm van tafels of stoeltjes. Nu worden ze volop ingezet om de tuin op een creatieve manier in te richten.

Heel wat mogelijkheden

Je kunt deze U-vormige elementen in allerlei standen plaatsen. Je gebruikt ze bijvoorbeeld eenvoudig als stoeltje. Of maak met twee elementen een bak waarin je hout kunt stapelen. Zet er een aantal tegen elkaar, met één van de zijkanten naar boven. Zo krijg je een lange zitbank, waaronder je hout of speelgoed van de kinderen kunt opbergen. Stapel er een aantal op elkaar zodat je vakken krijgt en je hebt al heel wat opbergruimte voor je buitenkeuken. Je kunt er zelfs een zwembadje of vijver mee maken. Plaats ze met de bovenkant naar de binnenkant, bekleed met vijverfolie en je bent klaar! Maak (op dezelfde wijze als het vijvertje) een mini-moestuin: heerlijk om je kruiden en op kleinschalig niveau je groenten in te kweken!

Sterk, duurzaam en decoratief!

Deze U-vormige elementen in beton zijn heel sterk. Ze zijn haast niet stuk te krijgen. Je hebt ze dus voor jaren! Ze zijn bovendien makkelijk te combineren met andere elementen in de tuin: je betonnen of blauwe hardsteen tuinpad, trappen of tegels. Ze gaan ook goed met houten elementen zoals vlonders en schuttingen. Ze passen perfect bij bakstenen of wit geschilderde muren. Kortom: ze doen het uitstekend in elke stijl. Het voordeel van deze betonnen U-elementen is dat je ze vrij makkelijk kunt verplaatsen. Op die manier kun je regelmatig de look en de indeling van je tuin wijzigen. Ben je je zwembad of vijver moe? Dan haal je de opstelling gewoon uit elkaar en je maakt er wat anders van.

We mogen gerust stellen dat de komst van deze U-elementen in je tuin een hele openbaring is. In plaats van vaste elementen te metsen of in te graven, gebruik je gewoon deze U-elementen. Probeer er eerst een paar uit, en je zult merken dat het hierbij niet zal blijven!