Het herontwerpen of bouwen van een unieke ruimte in huis, kantoor of bedrijfsgebouw kan aanzienlijk worden verbeterd wanneer je aangepaste onderdelen aan het project toevoegt, bijvoorbeeld door een trap. Je kunt natuurlijk een standaard trap kopen, maar  trappen op maat zijn een geweldige manier om de renovatie karakter te geven. 

Een op maat gemaakte trap is niet alleen functioneel en biedt een veilige doorgang van het ene niveau van het gebouw naar het andere, het kan ook een dramatisch en aantrekkelijk middelpunt in het huis of kantoor zijn. We hebben enkele belangrijke voordelen van het kiezen van een trap op maat voor je op een rijtje gezet.

Creatieve esthetiek

Het hebben van een op maat gemaakte trap als onderdeel van de esthetiek kan helpen om ruimteproblemen op te lossen en tegelijkertijd charme aan de ruimte toe te voegen. Op maat gemaakte trappen in de vorm van een bouwpakket passen in de meeste ruimtes, van bochten tot bordessen en alles daartussenin. 

Door dit aan de ruimte toe te voegen, kunnen trappen op maat worden vervaardigd om in kleine ruimtes te passen of om speciale stijlen en aandachtspunten aan het huis of kantoor toe te voegen. Ontwerpen kunnen worden totaal gepersonaliseerd worden om de gekozen stijl nog meer karakter te geven. Als je samenwerkt met een professionele fabrikant van trappen op maat, zorg je ervoor dat de trap precies zo wordt als je je had voorgesteld… en misschien nog wel beter.

Hogere verkoopwaarde

Een op maat gemaakte trap kan vooraf meer kosten om te ontwerpen en te installeren, maar de investering kan worden terugverdiend als je besluit de woning te verkopen. Trappen op maat kunnen potentiële kopers aantrekken, je in staat stellen de vraagprijs te verhogen en een makelaar een sterk verkoopargument te geven dat kan resulteren in gunstigere biedingen.

Opties voor vorm en afwerking

Bij een persoonlijk trap bouwpakket, bouwt de producent jouw trap volgens de exacte specificaties van het ontwerp en installeren deze vervolgens in de ruimte volgens de hoogste standaard. Zij bieden creatieve en innovatieve ontwerpopties, superieur vakmanschap en materialen van hogere kwaliteit in vergelijking met standaard trappen. Je kunt er zeker van zijn dat de trap na verloop van tijd zijn waarde behoudt, minimaal tot geen onderhoud nodig heeft en niet snel zal barsten of losraken.

De afwerking van trappen, stootborden en balustrades wordt alleen beperkt door je eigen verbeeldingskracht, bijna elk materiaal kan worden gebruikt, metalen, composieten of eerste klas hardhout.

Past perfect in elke kamer

Een op maat gemaakte trap past perfect in de kamer. Dit is belangrijk omdat men vaak kant-en-klare trappen ziet die te groot of te klein zijn, die ofwel te veel ruimte innemen of geen goed gebruik bieden.

Een trap op maat past niet alleen altijd, maar kan ook worden gemaakt met de materialen van jouw keuze. Dit betekent dat als je kamer een houten thema heeft, een trap die dat materiaal gebruikt, hem echt kan aanvullen.

Veiligheid en duurzaamheid

Van complexe ontwerpen tot glazen treden en buitentrappen met uitzicht, elke op maat gemaakte trap heeft zijn eigen uitdagingen en behoeften. Van het eerste ontwerpconcept tot de installatie, een op maat gemaakte trap en railing is perfect ontworpen voor de ruimte!