De gereedschappen en materialen die je nodig hebt als je gaat verbouwen, zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je uit gaat voeren. Ga je bijvoorbeeld schilderen, dan heb je verf, een roller en een kwast nodig. Ga je een tuinoverkapping maken, dan heb je weer andere materialen en gereedschappen nodig. Toch zijn er enkele benodigdheden die je eigenlijk nooit kunt missen als je gaat verbouwen. Welke benodigdheden dit zijn, lees je op deze pagina.

Een goede boor

Een goede boor is onmisbaar als je gaat verbouwen. Je gebruikt de boor namelijk voor zo veel verschillende klussen, dat je er altijd wel eentje bij de hand moet hebben.

Een hamer

Net zoals de boor, is ook de hamer onmisbaar als je gaat verbouwen. Je hebt een hamer nodig als je met hout gaat werken, maar ook als je dingen wil bevestigen aan de muur en ga zo maar door.

Schroeven en bouten in diverse maten

Je kunt spijkers gebruiken om dingen te bevestigen, maar je kunt hier ook stevige schroeven en bouten voor gebruiken. Omdat er zo veel met schroeven en bouten gewerkt wordt in de bouw, zijn deze hulpmiddelen ook onmisbaar als je gaat verbouwen. Uiteraard heb je wel een schroevendraaier nodig als je met schroeven en bouten gaat werken, dus zorg ervoor dat je ook dit gereedschap hebt.

Een ladder

Zeker als je wat kleiner bent, kun je lang niet overal bij. Of je nu een schilderij op wil hangen, een gat in de muur moet boren, een lamp op moet hangen, een terrasoverkapping wil plaatsen of gewoon de muur wil verven: je hebt een ladder nodig als je echt de hoogte in wil. Neem het liefst een stevige ladder, zodat je veilig op de ladder kunt werken.

Een opslagplaats voor je meubels en andere goederen

Tot slot is het handig om, zeker bij grote verbouwingen, jouw inboedel tussendoor ergens op te kunnen slaan. De meeste mensen hebben geen lege ruimte in huis die ze hiervoor kunnen gebruiken. Zij kunnen hun inboedel (en eventueel andere goederen) opbergen door gebruik te maken van externe goederenopslag. Ga je bijvoorbeeld de keuken verbouwen, dan zet je alle meubels van de keuken tijdelijk in de goederenopslag. Moet de vloer er tijdelijk uit, dan kun je de vloerplanken ook in de opslag zetten. Dit is niet alleen gemakkelijker tijdens het verbouwen, maar biedt je ook de garantie dat jouw inboedel niet kapot kan gaan door de verbouwing.