Heb je geen garage, maar wil je jouw auto wel overdekt kunnen stallen? Dan kun je er ook voor kiezen om een auto overdekking of carport te laten bouwen. Onder een auto overdekking staat je voertuig altijd droog, maar het bouwen van een overdekking is wel goedkoper dan het bouwen van een hele garage. Heb jij besloten dat je een auto overdekking wil laten bouwen en wil je dat jouw carport de mooiste van de straat wordt? Gebruik dan de drie tips in dit artikel om de mooiste overdekking te laten bouwen voor jouw wagen.

Tip 1: zorg ervoor dat de carport bij je woning past

Een carport wordt altijd naast jouw woning gebouwd of zelfs tegen de woning aan gezet. Voor het mooiste eindresultaat na de verbouwing, is het belangrijk dat de auto overdekking bij jouw woning past. Dit betekent ten eerste dat het materiaal waar de overdekking van gemaakt is, bij de uitstraling van jouw huis moet passen. Verder is het ook belangrijk dat de kleur van de overkapping bij de kleur van jouw woning past. Dit betekent dat als je witte kozijnen hebt, je ervoor zorgt dat de kleur wit ook terugkomt in de overkapping voor je auto.

Tip 2: kies voor een ruimtelijke overkapping

In een garage wil je vaak nog wat spullen kunnen stallen naast je auto, maar bij een carport is dit niet nodig. Toch is het belangrijk dat je jouw carport niet te klein maakt. Een kleine overkapping is niet alleen lastiger om in te rijden, maar ziet er bovendien minder mooi uit dan een wat meer ruimtelijke overkapping. Zorg daarom voor voldoende speling bij het bouwen van jouw carport en maak de overkapping zeker niet te klein.

Tip 3: werk met glas

Carports kunnen ruimtelijker ogen door glas te gebruiken in de overkappingen. Vind jij het belangrijk dat jouw carport een luxe uitstraling heeft, dan is het een aanrader om glas in de carport te verwerken. Dit kun je doen door het dak van de carport van glas te laten maken, maar ook door de zijkanten van het bouwwerk van glas te laten bouwen. Houd er wel rekening mee dat glas wat lastiger is om te reinigen. Gebruik je glas als dak op de carport, dan moet je er rekening mee houden dat hier veel viezigheden op kunnen komen en dat je deze viezigheden ook goed ziet op glas. Kies je voor een glazen dak op jouw overkapping, dan moet je wel bereid zijn om regelmatig flink schoon te maken als je wil dat jouw overkapping er netjes en luxe uit blijft zien.

Het is ook mogelijk om carports helemaal van glas te laten maken. In dit geval ziet de overkapping er niet alleen ruimtelijker uit, maar valt de overkapping ook minder op. Vind je dat de aandacht van de voorbijganger vooral gevestigd moet zijn op je huis, dan kun je een carport van glas laten maken om de overkapping minder op te laten vallen.